in

Vitorlással az Adrián: ezek a menő úti célok manapság!

Horvátország a türkizkék tengerével, a parton ringatózó csónakokkal és régmúlt időket idéző erődjeivel sokak kedvenc úti céljai közé tartozik. A hajós körutazások is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen egyfajta különleges élményt adhatnak hozzá az egyébként is páratlan környék előnyeihez.

Lássuk, mely területeket érdemes mindenképpen felkeresni, ha hamisítatlan horvát körutazásban szeretnénk részt venni!

Trogir, a történelmi műemlékek városa

A Trogirt körülvevő középkori falak a 13. és 14. század között épültek, és hasonlóan a többi történelmi műemlékhez, különleges bájt kölcsönöznek a városnak.

Két jachtkikötő is megtalálható területén, így ha az éjszakai klubok és a városnézés mellett másfajta szórakozásban is részt vennénk, erre minden lehetőségünk adott.

Vis-sziget velencei gyökerekkel

A Mamma Mia 2 forgatási helyszíneként szolgáló helyszín igazi földi paradicsom. Izgalmas mediterrán sikárotok és remek olasz éttermek várják itt a vendégeket, melyek hű példái annak, hogy a velencei hatások milyen erősen érvényesülnek a területen.

Mindezek mellett kitűnő, tiszta víz várja azokat, akik a fürdőzés szerelmeseinek számítanak. A sziget igen kicsi, így akár egy robogóval is bejárható az, de lovaglásra és vízi sportokra is akad lehetőség bőven.

Hvar-sziget rengeteg napos órával

A Hvar-sziget méltán híres a szikrázó napsütésről, ugyanis minden éven 2724 napos órával várja a turistákat.

Az elegáns butikok és éttermek mellett pazar hotelek sorakoznak, és nyújtanak prémium kategóriás szolgáltatásokat a luxusra éhezett vendégeknek. A sziget egyébként híres levendula mezőiről és olívafáiról is.

Split

Split városa a régmúlt korok és a jelen modern világának keveredése. Horvátország legnagyobb városa nyüzsgő terekkel és utcákkal szolgálja a tökéletes kikapcsolódást. A római korból származó romok éppen úgy népszerűek, mint az óváros és a Diocletianus római császár által épített Szent Dominus-székesegyház harangtornya.

Természetesen Horvátország turisztikai látnivalói nem merülnek ki ennyiben. Dubrovnik, Brac vagy Korcula területe mellett sok olyan eldugott kis halászfalu és sziget létezik, melyek felejthetetlen élményeket kínálnak a mediterrán világ kultúrájára és életfelfogására nyitottak számára. Tengerparti nyaralás, városnézés és aktív kikapcsolódás esetén is kitűnő választás az Adria térsége.

Minden vélemény számít:

Végre itt van a “Volt egyszer egy Hollywood” első előzetese

A stílusos és jól öltözött férfi 15 ismérve!