in

Virtuális verseny a Bloodhound, egy Formula 1-es autó és egy Bugatti között! Szerinted ki lesz a győztes?

A világ emberiségét arra kérik, hogy üljön otthon és maradjon távol eseményektől vagy más emberektől, egyes vállalatok innovatív módszereket alkalmaznak, hogy szórakoztassák a motorsport kedvelőit ebben a szomorú helyzetben.

A Bloodhound LSR (Land Speed ​​Record) csapata pénteken közzétett egy videót a Bloodhound, egy Formula 1-es versenyautó, a Bugatti Chiron és egy átlagos autó közötti virtuális versenyről. 

Kattints ide és nézd meg, hogy néz ki a Bloodhound LSR pilótafülkéje

Fontos szerepet játszik a tapadás a sivatagi felületen

Természetesen az adatok nem teljesen pontosak, mivel szinte lehetetlen volt megjósolni a homokos sivatagi felszíni tapadást, amely a becslések szerint a normál útburkolat egyharmadának felel meg. 

A Bloodhound számára a tapadás nem jelent problémát, mivel a jármű tolóerővel hajtott és direkt erre a célra tervezték.

A videóból hamar kiderül, hogy néhány másodpercre szüksége van a Bloodhound LSR-nek, hogy felvegye a sebességet. Az EJ200 sugárhajtóműének egy kis időre van szüksége a tolóerő teljes elindításához, amikor is a lángok látványosan jönnek ki a Bloodhound LSR hátuljából.

A távoli tervek szerint a Bloodhound LSR visszatér a Kalahari-sivatagba a rekord sebesség kampányához. Az autót a legújabb nulla szén-dioxid-kibocsátású rakétával fogják felszerelni, ami további 50–60 tonna nyomóerőt ad hozzá. A sugárhajtású motorral kombinálva az autó lenyűgöző sebességet fog elérni, akár a 1 287,48 km/h is összejöhet.

A kérdés azonban az, hogy mikor? Sajnos a járvány kitörése miatt az összes eseményt visszavonták és ez magában foglalja a Bloodhound LSR versenyeket vagy teszteket is.

bloodhoundlsr

Minden vélemény számít:

Vajon milyen érzés lehet katapultálni egy katonai repülőgépből?

Rayman Legends – Az Ubisoft ingyenessé teszi játékait, hogy elviselhetőbb legyen a bezártság