in ,

Virágzik az űrturizmus – ez a Startup vállalkozás Föld körüli túrára visz 125 000 dollárért!

Van 125.000 dollárod elfekvőben és mindig is az volt a vágyad, hogy a világűrbe utazz? Nos, a hamarosan induló Space Perspective képes lesz teljesíteni vágyaid, ha nem is teljes mértékben, de jóval kevesebbért, mint egy 75-80 millió dolláros űrutazás.

Jane Poynter és Taber MacCallum üzletember, akik korábban az űr közeli kutatásokban és technológiákban jeleskedtek, hozták létre a projektet, amelyet Space Perspective-nek (Űr Perspektíva) neveztek el.

A társaság 8 utazónak kínál egy 6 órás utazást, körülbelül 30 kilométeres magasságban egy léggömb (Spaceship Neptune) segítségével. A legmagasabb tengerszint feletti magassági ponton, a kalandorok megfigyelhetik a föld görbületét és láthatják az űr mélyének sötétségét is. 

Az utazásért felelős léggömböt hidrogénnel töltik fel. A légköri nyomás 99%-a hiányzik fent, ami majdnem a teljes vákuum közelében van, így a csúcstechnikai kabin, ahol az utazók lesznek, nyomás alatt lesz a biztonságuk érdekében.

Utazás a föld körüli pályára

Feltéve, ha közvetlenül a napkelte előtt indítják el a résztvevőket az utazásra, a szemmel látható csillagokkal egyaránt páratlan kilátás nyílik a világűrre. 

Ahogy a weboldalukon közzétették: “Amint a Neptunusz az űr szélén siklik, a nap lassan felkel a Föld ívelt végén, megszórva a bolygót szivárványos színű fénnyel és megvilágítva légkörünk vékony, fényes kék vonalát”.

Mikortól lehet utazni a világűrbe és mennyibe kerül az űrutazás?

A vállalkozás tulajdonosai elmondták, hogy még 2020-ban meghatározzák a pontos árazást, és 2021-ben kezdik el a jegyeket árulni a különleges utazásra a világűrbe. 

Az első próbajáratra, várhatóan 2021-ben kerül sor, emberek nélkül. A társaság 2023 körül tervezi az első teszteket, immár személyzettel együtt és 2024-ben pedig az első kereskedelmi utat.

Forrás: thespaceperspective.com

Ez is érdekelhet:

12 meglepő és érdekes tény a világűrről! Te tudtál róluk?

Minden vélemény számít:

A Lumma Design egy új, 700 lóerős AUDI RS Q8 csodát alkotott!

King’s Man: A kezdetek filmelőzetes Ralph Fiennes főszereplésével!