in

Vettel 2021-ben az Aston Martin csapathoz igazol, Sergio Perez pedig távozik a Racing Pointtól!

Scuderia Ferrari | FB

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az idény után is a Forma-1-ben marad, miután aláírta szerződését a Racing Point csapattal, aki 2021-től az Aston Martin F1 Team néven versenyez tovább.

A Racing Point szerint a 33 éves pilóta megállapodása, amely „2021-re és azon túlra” szól, “egyértelműen kijelenti a csapat azon törekvését, hogy a motorsport egyik legversenyképesebb nevévé váljon”.

“Örülök, hogy végre megoszthattam ezt az izgalmas hírt a jövőmről” – mondta a német F1-es pilóta. 

“Rendkívül büszke vagyok arra, hogy 2021-ben Aston Martin pilótává válok. Ez egy új kaland számomra egy igazán legendás autóipari céggel. Lenyűgözött a csapat által idén elért eredmények, és úgy gondolom, hogy a jövő még szebbnek tűnik.”

A német több hónapja folytatta a tárgyalásokat a milliárdos Lawrence Stroll csapatával, miután a Ferrari úgy döntött, hogy év végén elengedi Sebastian Vettelt, jövőre pedig a McLaren versenyzője, Carlos Sainz veszi át a helyét Charles Leclerc mellett.

Kezdetben úgy tűnt, hogy nincs helye Vettelnek a Forma 1-ben, mivel Sergio Pereznek többéves megállapodása volt, amely 2022 végéig tart.

Sergio Perez távozik a Racing Pointtól!

BWT Racing Point F1 Team

Azonban szerda este, a Mugellóban megrendezett Toszkán Nagydíjnak a Ferrari 1000. versenyének – előestéjén Perez sokkolta az F1-es világot azzal, hogy kijelentette, az év végén elhagyja a csapatot, és nincs „B-terve” a visszatérésre.

Ez megnyitotta az utat a Racing Point számára annak a hírnek a bejelentésére, hogy Vettel – aki négy egymást követő bajnokságot nyert a Red Bull-al 2010 és 2013 között – csatlakozik hozzájuk és Stroll mellett az első idényükhöz az Aston Martin márkanév alatt.

A mexikói pilóta elmondta, hogy a 2020-as szezon lesz az utolsó a silverstone-i alakulatnál, annak ellenére, hogy éppen tavaly írt alá hároméves szerződést.

Perez nyilatkozatában elmondta: “Az életben mindennek mindig van kezdete és vége, és hét együtt töltött év után az idei szezon után véget ér a csapattal töltött időm.”

Forrás: formula1.com | Scuderia Ferrari

Minden vélemény számít:

A Dűne filmelőzetes Timothée Chalamet-t tárja elénk, aki egy fiatal megváltó az áruló világban!

Az AMC megerősíti, hogy a The Walking Dead véget ér a 11. évaddal!