in

Véget ért a Jurassic Wold: Világuralom forgatása! Kezdődnek az utómunkálatok!

Jurassic Wold Világuralom
©Universal Pictures

A napokban ért véget a Jurassic World 3: Világuralom forgatása, mely igazán kalandosra sikeredett a koronavírus terjedése miatt.

Az előmunkálatok már 18 hónapja megkezdődtek, a forgatás év elején kezdődött, melynek során pedig 40000 COVID-tesztet végeztek, és több millió dollárt költöttek el a színészek és a stáb elszigetelésére a külvilágtól.

A Jurassic World trilógia befejező részében az előző két epizód színészei is feltűnnek, így találkozhatsz majd a mozikban Sam Neillel, Laura Dernnel és Jeff Goldblummal a Jurassic-ból, illetve Chris Prattel és Bryce Dallas Howarddal a Jurassic Worldből.

Rendkívül komoly óvintézkedések mellett indult újra a munka

A Jurassic World: Világuralom az első a nagy stúdiók filmjei közül, melyet a nyár elején újra elkezdtek forgatni a tavaszi vészleállások után.

Külön orvosi részleget rendeztek be a résztvevőknek, és nagyon komolyan vették a tesztelést, melyek alig 0,25%-a lett pozitív.

A helyszínen felhúztak két tesztközpontot, hogy az ezer fős stábot minden nap leellenőrizzék, ez általában két órába tellett. Mindegyik épületben orvosok, nővérek és egészségügyisek sokasága dolgozott.

Az elmúlt hónapokban a Pinewood Studios ezen forgatásán nagyjából 1800 COVID-gyanús jelet vizsgáltak ki, a fertőtlenítésről pedig 150 kézfertőtlenítő-állomás és 60 extra mosdó gondoskodott. Csak ezekre az intézkedésekre nagyjából 6-8 millió amerikai dollár ment el.

A színészek mellett tervezők és díszletesek is munkálkodtak a dinoszauruszokon, hogy ne csak a digitális technológiával elevenedjenek meg az állatok. Közülük sokan ott voltak a helyszínen, míg mások Máltáról segítettek be.

Forrás: deadline.com

Minden vélemény számít:

Miért előnyös, ha a hidegben edzel?

A Disney valósághű robotjának szemébe nézve emberi tekintettel találkozhatsz