in

Vasalás könnyen és egyszerűen

A nők többsége a házimunkák közül a vasalást kedveli a legkevésbé, hiszen úgy érzik, hogy ezzel a munkával haladnak a legnehezebben. Néhány hasznos tanács betartásával sokkal rövidebb idő alatt végezhet a vasalással, és a munkát örömmel fogja végezni. Minden esetben arra kell törekedni, hogy a házimunkát rövid idő alatt, könnyen és hatékonyan végezze el.

Hihetetlenül hangzik, de mégis igaz, hogy nem mindegy, hogy mikor vasalja ki a ruhákat, hiszen a nyirkos darabokkal sokkal könnyebb dolgozni. Ha teljesen száraz ruhát vasal, akkor bátran alkalmazza a permetezés módszerét, és meglátja, hogy gyerekjáték lesz a munka. Természetesen a legegyszerűbb, ha vásárol egy olyan vasalót, amely erős gőzzel dolgozik, és ennek a terméknek köszönhetően nem kell majd nyirkos ruhákat vasalni.

Mindenki szeretne a lehető legrövidebb idő alatt végezni a vasalással, ennek érdekébe érdemes a ruhákat hőfok szerint csoportosítani. A Philips gőzállomás készülék esetén ezt a műveletet nem kell elvégezni, hiszen bármilyen sorrendben vasalhatja a ruhákat.

A vasalással lassan fog haladni, ha minden ruha darabnak a teljes felületén végig halad, azonban a törölközőket, konyharuhákat, ágyneműket érdemes félbehajtani. Bizonyára ön is tapasztalta már, hogy milyen idegesítő, ha a ruhába felesleges élet, ráncot vasal, ahhoz, hogy ezt elkerülje mindig kezdje a vasalást a középső résztől, és lassan haladjon kifelé.

Ha a ruhán makacs gyűrődések találhatóak, akkor a vasalót hagyja több ideig a ruhán, így hatékonyabb és gyorsabb lesz a vasalás. A vasalás során mindenki attól retteg, hogy nehogy elégessen a ruhát, azonban ha csipkét, hímzést törölköző alatt, míg a bélést alacsonyabb hőfokon vasalja, mint a ruha színét, akkor nem lehet semmiféle probléma.

Minden vélemény számít:

A jóga jótékony hatásai

Stonehenge titkai