in ,

Új egy perces videó mutatják be a borsos árú Tesla napelem háztető telepítését!

A Tesla napelemes háztető mindössze négy nap alatt felkerült egy új ház tetejére, amint azt egy új videó be is mutatja.

De ez nem olyan gyors, mint azt az ambiciózus elektromos járművekkel foglalkozó vállalat szeretné.

Az egy perces videóban, amelyet a Tesla hivatalos Twitter-fiókja és Elon Musk vezérigazgató osztott meg a múlt hétvégén, bemutatják a cég egy 15 kilowattos napelemes tető, négy napos telepítését egy újonnan épült házra. 

A 370 négyzetméteres tető, amelyet a Weddle and Sons Roofing készített, egy házra szerelték fel Auburnben, Kansas államban.

A videó bemutatja a Tesla egyik legérdekesebb termékének telepítési sebességét, amely olyan napelemeket kínál, amelyek úgy készülnek, mint a szokásos tetőcserepek. 

Milyen eredményeket ér el a Tesla-háztető és mennyibe kerül?

Az alap telepítése a Tesla-háztetőnek 8-12 kilowatt teljesítményt termel, állítja a cég. A cég korai tapasztalatai azt sugallják, hogy a legtöbb otthon az éves villamosenergia-fogyasztás több mint 80 százalékát képes lesz napelemes tetővel megtermelni.

A Tesla cserepek a tető felületének 30-70 százalékát foglalják el. Az Elektrec becslései szerint 54,966 dollárba kerül egy 366 négyzetméteres 12,3 kW-os napelemes tető. 

A gyártás egyértelmű célja a szakértelem és a módszerek fejlesztése mellett az ár csökkentése is az idő múlásával.

A napelem tetőt először 2016 októberében mutatták be egy “A jövő háza” rendezvényen: akkor Musk elmagyarázta, hogyan töltheti fel a napelem tető a Powerwall otthoni akkumulátort és 24 órás tiszta energiát biztosíthat a háztartások számára. 

Minden vélemény számít:

Itt a Wander (Vándor) filmelőzetese Aaron Eckhart és Tommy Lee Jones főszereplésével!

Hivatalos: a NASA tudósai óriási mennyiségű jégbe zárt vizet találtak a holdon!