in

Új Audi TT RS – 40 év, 40 darab Quattro Edition készül!

©Audi

Lehet, hogy nehéz elhinni, de a legendás Audi Quattrót 40 évvel ezelőtt mutatták be és a német autógyártó joggal akarja megünnepelni ezt az alkalmat. 

©Audi

Az Audi TT RS 40 éves Quattro kiadásának bemutatása 40 példányra korlátozódik és csak a német piacra.

Az élvonalbeli Audi TT RS alapján a turbó motor továbbra is a 2,5 literes TFSI öthengeresből származik, 394 lóerővel és 354 Nm nyomatékkal. 

©Audi

Az autógyártó azt állítja, hogy a 0-100 km/h-ra csak 3,7 másodpercet igényel a gyorsulása, míg a maximális sebessége 280 km/h-ra nő az elektronikus korlátozó kiküszöbölésével.

A TT RS 40 éves Quattro-t alpesi fehérre festették, a motorháztetőn, a tetőn és a hátlapon elhelyezett matricákat a Walter Rohrl által 1987-ben módosított Sport Quattro S1 ihlette.

A csak kupé formájában kapható Audi Quattro Edition néhány további módosítást hajtott végre, mint például a motorháztető szellőzőnyílása és egy új, a szélcsatornában kifejlesztett könnyű aero-készlettel. 

©Audi

Ezeken kívül még egy rögzített hátsó szárny, spoiler oldalsó hosszabbítók és egy diffúzor is újdonságnak számít. 

Az ajtókon nagy „quattro” betűk találhatók, amelyek egyértelművé teszik, hogy ez nem a tipikus TT RS.

©Audi

A kupé vezetőközpontú pilótafülkéjében az ajtókárpitokon és az RS sport bőr kormánykeréken fekete Alcantara látható. A Nappa bőrből készült fekete RS sport ülések exkluzív hímzésekkel, az egész utastérben fehér kontrasztvarrással készültek. 

Ami az árképzést illeti, ezek egyike sem lesz olcsó. A 40 vásárlótól autónként 114.000 euró feletti árat kérnek. Az Audi Sport elmondása szerint “igazán különleges jubileumi ajándékkal” kívánja ellátni németországi rajongóit, ami köztünk szólva egy elég drága ajándék lesz.

Forrás: audi-mediacenter.com

Minden vélemény számít:

Hogyan kocogj: Zenével vagy csöndes magányban?

Milla Jovovich óriási szörnyekre cseréli a zombikat a hivatalos Monster Hunter filmelőzetesben!