in

Top 3 legdrágább és leggyorsabb rendőrségi autó a világon!

A rendőrség minden ország kormányának létfontosságú eleme. Lenyűgöző látni, hogy egyes országok miként veszik fel a harcot a bűnözéssel. A legújabb technológiák bevetésével próbálják visszaszorítani a bűnözési rátát, hogy a lehető leghatékonyabban tudják rácsok mögé helyezni a bűnözőket.

Azonban egyes országok hajlandóak nevetséges pénzösszegeket is fizetni a gépkocsi flottájuk szuperautóinak felhalmozására. Bár úgy tűnhet, hogy egy extravagáns befektetés a drága autók beszerzése a rendőrség számára, az utóbbi időben a bűnözők is sokat fektettek abba, hogy ne bukjanak le olyan könnyen, ha egy autós üldözésről van szó. Így teljesen egyértelmű, hogy a rendőri erők is drága és gyors autókat kénytelenek beszerezni.

Íme a 3 legdrágább és leggyorsabb rendőrségi autó a világon:

1. Dubai – Bugatti Veyron: 4 Millió dollár

Az Abu Dhabi rendőrség egy igencsak drágának mondható Bugatti Veyron-ban száguldozva üldözi a gyorshajtókat.

2. Németország – Mercedes-Benz Brabus Rocket: 580 ezer dollár

Németország a kiváló, minőségi és gyors autók gyártóinak egyik otthona. Éppen ezért a rendőrségnek is napra készen kell lennie ilyen téren, hogy labdába tudjanak rúgni a bűnüldözésben is. A Mercedes “rakétája” egy 3 literes, V12 Biturbo motorral van felszerelve, amely képes elérni akár a 350 km/óra sebességet is a német autópályákon.

3. Egyesült Államok – Dodge Charger: 46 ezer dollár

Talán nem egyike a legdrágább rendőrautóknak és nem is a leggyorsabb, de mindenképp meg kell említenünk a Hollywoodi mozikban is sokszor felbukkanó Dodge Chargert.

Amikor az amerikai rendőrség úgy döntött, hogy ideje fejlődni a rendőrautók sebességének a területén, a klasszikus Ford rendőrautókat egy ugyancsak klasszikusnak mondható izomautóra cserélték. Azóta a 292 lóerős motorral rendelkező rendőrautók igencsak megnehezítik a gyorshajtók életét az Egyesült Államokban.

A legdrágább és leggyorsabb rendőrautók listája számos autógyártó cég szuperutóival folytatható. Ezek közül érdemes kiemelni a Lotus-t, a Nissan-t, Ferrarit, a Lamborghini-t és a Jaguárt is.

Minden vélemény számít:

A Google ismét felveszi a versenyt az óriás közösségi oldalakkal? Itt a legújabb Google közösségi hálózat!

Barangolás az érzelmek földjén – avagy hogyan tartsd folyamatosan életben a célkitűzéseidet?