in

Tänak a hazai versenyén vezeti a WRC Észt Rallyt az első nap után!

©FIA World Rally Championship

Ott Tänak az esemény előtti favoritja volt a versenynek, aki a szombati nap után vezeti az FIA Rally Világbajnokság Rally Estonia versenyét.

A hazai utakon versenyző Tänak megemberelte magát az első versenyeket követően és Észtország Rally világversenyét 11,7 másodperccel zárta. 

A Hyundai Motorsport csapatának remek napján csapattársa, Craig Breen második lett az azonos i20 rally autóban.

Észtország lett a 33. ország, amely Rally bajnokságot rendezett, így a sorozat elérte a mérföldkőnek számító 600. eseményét, amely 1973-ban indult útjára. 

Tänak csak a negyedik lett a reggeli szakaszon, miután egy puha gumiabroncs akadályozta a vezetését, de a következő szakaszban már javított és 6,8 másodperces előnyt szerzett mezőnyhöz képest.

Délután Tänak már megduplázta előnyét a kavicsos utakon, mielőtt visszavett volna, megelégedve azzal, hogy a szombati 10 szakaszból hármat megnyert.

“Ezen a délutánon a középső szakasz volt nagyon durva” – mondta Tänak. „Tudom, hogy semmit sem kockáztathatok, simán át kell mennem a szakaszokon, ha harcolni akarok a bajnokságért. Igényes és trükkös nap volt, nagy sebességű és kihívásokkal tei.”

A Hyundai az első három helyen haladt a versenyben egy darabig, mivel Thierry Neuville Breen a dobogó utolsó helyén volt, de az i20-asa kátyút fogott és összetörte a jobb hátsó felfüggesztését, így a belga lelassult.

©FIA World Rally Championship

A bajnokság vezetője, Sébastien Ogier váltotta Neuville-t a harmadik helyen. A Toyota Yaris-szal közlekedő francia két szakaszt nyert, de akadályozta a két gumiabroncs csere.

A vasárnapi utolsó szakasz hasonló formátumot követ, két azonos utvonalal a három szakaszból, Tartustól délre 84,94 km-t tesz ki. A rally a Kambja Wolf Power Stage-n ér véget, amely bónuszpontokat tartalmaz a leggyorsabb öt versenyző számára.

Forrás: wrc.com

Minden vélemény számít:

Rövid útikalauz tőzsdére indulóknak

6 online eszköz a közösségi oldalaid erősítésére