in

Stroll drámai első helyet szerez a Török nagydíj esős kvalifikációján!

BWT Racing Point F1 Team | FB

Lance Stroll pályafutása legjobb körét produkálta a nedves aszfalton és a rendkívüli kihívást jelentő körülmények között szombati Török Nagydíj időmérő edzésén.

Az Isztambul park száraz körülmények között trükkösnek bizonyult a hétvége során és a kihívás még nehezebbé vált, amikor az eső a kvalifikáció előtt és alatt is esett

A pilóták keményen küzdöttek azért, hogy megtalálják a megfelelő tapadást és hogy az F1es autót a megfelelő irányba tartsák.

A Racing Point az utolsó szabadedzésen nem tűnt túl versenyképesnek, még akkor sem, amikor a kvalifikáció első két szegmensében jöttek ki a pályára. Azonban a kvalifikáció harmadik részére az átmeneti (intermedier) gumikkal, az autók életre keltek.

Sergio Perez volt az első ember, aki a közepes gumiabroncsokkal felhívta a figyelmet a Racing Point csapatra. Ez arra késztette a Red Bull-t, hogy kérje Verstappent, hogy szakítsa meg a körét, annak ellenére, hogy az első két szektor mindennél gyorsabb volt és cserélje le a gumiabroncsait átmenetiekre.

Stroll is gumiabrioncsot váltott az utolsó körökre, és miután felmelegítette őket a megfelelő hőmérsékletre, hihetetlen kört húzott ki a tarsolyából, hogy megszerezze karrierje első pole pozícióját. 

Verstappen azért küzdött, hogy folyamatosan javuljon az ideje és bár sikerült javítania az utolsó körben, csak a második helyre tudott jutni.

Perez a harmadik helyen futott be, Alex Albon karrierje legjobb időmérőjét egy erős negyedik helyen zárta. 

A Renault Forma 1 pilótája Daniel Ricciardo a második egymást követő futamon az ötödik helyre került, megelőzve a bajnokság vezetőjét is, Lewis Hamiltont.

A Mercedes végig küzdött a szokatlan körülmények között. Hamilton hatodik lett, amely a legrosszabb kvalifikációs teljesítménye 2018 óta, csapattársa pedig, Valtteri Bottas a kilencedikként végzett az időmérőn.

Esteban Ocon a hetedik lett, megelőzve Kimi Raikkönent, aki az Alfa Romeo számára Brazília óta a legjobb időmérő teljesítményt nyújtotta, csapattársa, Antonio Giovinazzi pedig a 10. lett, így a két Alfa Romeo is a Q3-ban szerepelhetett a Sauber 500. nagydíja alkalmából.

Forrás: formula1.com | BWT Racing Point F1 Team

Minden vélemény számít:

Solo Egy Star Wars-történet szereplők, karakterek, filmelőzetes és útmutató

Solo: Egy Star Wars-történet szereplők, karakterek, filmelőzetes és útmutató

Az első Atari témájú hotel a videojáték imádók mennyországa lesz