in

Solo: Egy Star Wars-történet szereplők, karakterek, filmelőzetes és útmutató

Solo Egy Star Wars-történet szereplők, karakterek, filmelőzetes és útmutató
©Lucasfilm

A produkció a második Csillagok háborúja antológiafilm, amelyben Han Solo, a csempészből lett lázadó hős első éveit tárja fel. 

A film egyben az első olyan spin-off film is, amely egy főszereplőre összpontosít, bár a hírek szerint a Disney és a Lucasfilm Obi-Wan Kenobi sorozatot gyártanak.

Az, hogy Hanról szól a film, még nem azt jelenti, hogy ez egy egyszemélyes produkció. Karakterek széles skálája kíséri, vannak köztük ismerősök is – például láthatjuk, hogyan ismerkedett meg Chewbaccával és Landóval -, és vannak új karakterek is, akik ennek ellenére fontos hatással vannak a főhősre.

Ennek eredményeként, Han Solo mellett, sok szereplő van a filmben, amelyekről az alábbiakban többet is megtudhatsz. 

A Solo: Egy Star Wars-történet párosítja a rajongók által kedvelt karaktereket és az új gonoszokat. Itt van minden, amit tudnod kell mindenkiről!

Visszatérő Star Wars karakterek a Solo: Egy Star Wars-történet filmben

Visszatérő Star Wars karakterek a Solo - Egy Star Wars-történet filmben
©Lucasfilm

Alden Ehrenreich Han Solo alakításában – Alden Ehrenreich fárasztó meghallgatási folyamatot viselt el az áhított Han Solo szerepéért és mindenki más fölé sikerült kerülnie. 

A színész korábban a Coen testvérek Ave, Cézár! vígjátékában szerepelt George Clooney, Josh Brolin és Ralph Fiennes mellett. 

Ehrenreich nem egyszerűen Harrison Ford klasszikus karakterét akarta utánozni, hanem Han egyedi változatát hozta létre. A Solo: Egy Star Wars-történet filmben az ikonikus karakter a húszas évei elején jár és a film eseményei segítik őt olyan karakterré formálni a főszereplőt, amelyet a közönség a Star Wars IV. rész – Egy új remény filmben lát.

Donald Glover Lando Calrissian szerepében – Mielőtt Lando Calrissian szerepét elfogadta volna, Donald Glover a Balfékek és az Atlantában betöltött szerepeiről (íróként, színészként és rendezőként), valamint rapperként is ismert. 

Glover örömmel fogadta a szerepet, amely Lando fiatalabb változata és megpróbálta elkülöníteni a karaktert Billy Dee Williams alakításától. 

Joonas Suotamo mint Chewbacca – 6’11 “-kor. Joonas Suotamo kezdte átvenni Chewbacca szerepét, amikor Peter Mayhew mellett játszotta az Awakens című filmet, és első kreditje volt az Utolsó Jediben. A Wookiee fiatalabb változata (még akkor is, ha 190 éves). A film tartalmazza Han Solo találkozását Chewbacca-val, és kiemeli, hogyan született meg életre szóló kapcsolatuk.

Új karakterek a Solo: Egy Star Wars-történet filmben

Új szereplők a Solo - Egy Star Wars-történet filmben
©Lucasfilm

Emilia Clarke Qi’raként szerepel – Emilia Clarke A Trónok harca produkcióban, amely az HBO sorozatok egyik legnagyobb sikere, Daenerys Targaryenként szerepelt és Sarah Connor volt a Terminátor: Genisys-ben. 

A Solo: Egy Star Wars-történet filmben Qi’rát játssza, aki, akárcsak Han, szegény utcai gyerek a Korélia bolygóról. Gyermekkori szerelmével ellentétben azonban megmaradt a bűnözői pályán.

Woody Harrelson Tobias Beckett szerepében – Woody Harrelsont nem kell bemutatni, számos kasszasikerben szerepelt már. 

Beckett egy bűnözőkből álló csapatot állít össze egy metseri rablás érdekében. Csak idő kérdése volt, hogy Harrelson megmutatja tehetségét a Csillagok háborúja filmek egyikében és meglepően jól illeszkedik a messzi-messzi galaxisba.

Thandie Newton mint Val – A Westworld sorozat egyik szereplője, Thandie Newton Val-t alakítja, aki egy kemény és klassz céllövő Beckett legénységéből.

Newton elmondta, hogy büszke arra, hogy az egyik első sötét bőrű színésznő, aki nagy szerepet alakít a Csillagok háborújában.

Phoebe Waller-Bridge, L3-37 néven – A színésznő ad hangot az L3-37 droidnak, aki Lando Calrissian-nal dolgozik navigátorként. Az L3-37 összeszerelt droid, aki vagy ami asztromech alkatrészekből épül fel és szenvedélyes híve a droidok jogainak.

Jon Favreau, Rio Durant hangja – Jon Favreau hangot ad Rio Durantnak, egy ardenn pilótának, aki Beckettnél dolgozik. 

A gonoszok a Solo: Egy Star Wars-történet filmben

gonoszok a Solo - Egy Star Wars-történet filmben
©Lucasfilm

Paul Bettany mint Dryden Vos – Dryden Vos intergalaktikus gengszter és a Crimson Dawn bűnszervezet vezetője. 

Enfys Nest – Enfys Nest a Felhő-Raiderek nevű kalózcsoport kíméletlen vezetője, akinek a megszemélyesítője: Erin Kellyman.

Solo: Egy Star Wars-történet filmelőzetes

A Csillagok háborúja eredettörténete rendkívül alul értékelt volt

Alig több mint két év telt el a Solo: Egy Star Wars-történet megjelenése óta, ami vegyes örökséggel rendelkezik a fanatikus és az alkalmi rajongók körében is.

Egyesek a Star Wars sorozat felesleges kiegészítésének tartják és minden bizonnyal okkal vélhetik, hogy igazuk van, mivel a Solo a Star Wars-filmek legalacsonyabb bevételt szerezte, összesen 393 millió dollárt keresve a filmkészítőknek.

A Solo egy egyszerű film, egyszerű történettel, változatos és szórakoztató karakterekkel.

A film gyors iramú, de nem rohamos gyorsasággal zajlik. Az akció-vígjátékok rajongói valószínűleg élvezni fogják a Solo-t és annak kínálatát is. Elegendő fordulattal rendelkezik ahhoz, hogy a nézők a végéig találgassanak, ami ugyancsak pozitívum.

Lesz-e a Solo: Egy Star Wars-történet filmnek második része?

A Solo: Egy Star Wars-történet rajongói még mindig kíváncsiak arra, hogy lesz-e Solo 2? Ron Howard rendező idén nyáron válaszolt erre a gyakran visszatérő kérdésre a cinemablend magazin oldalán.

A film vége rengeteget okot adhat a Solo 2-re és a rajongók abban reménykednek, hogy visszatérhetnek az Star Wars előzményhez. Howard ezt nyilatkozta:

“Nos, most nem terveznek folytatást a filmnek. Elképesztő egy Star Wars film részese lenni, amely egyfajta underground slágernek tűnik, furcsa utazás volt ez a film számomra.”

Úgy tűnik Ron Howard, nem hiszi, hogy a felröppent hírek megvalósulnak. Bár továbbra is örül, hogy hozzájárult egy ilyen szeretett franchise-hoz, nem tartja valószínűnek, hogy valaha is a nagy képernyőn láthatjuk Han életének következő fejezetét.

Minden vélemény számít:

Miért őszül meg a hajad és mitől függ, hogy mikor kezd el őszülni?

Stroll drámai első helyet szerez a Török nagydíj esős kvalifikációján!