in

Semmi ok a pánikra, csak a természet szórakozik Csernobil közelében!

Forrás: CEN

Az ukrán hatóságok sürgették a lakosságot, hogy ne essen pánikba, miután a Csernobili atomreaktor környékén észlelni lehetett egy gomba alakú felhő formát, amely egy nukleáris robbanáshoz hasonló volt.

A természet ismét megtréfálta az embereket, akik nem valószínű, hogy hamarosan elfelejtik a Csernobili nukleáris katasztrófa által okozott pusztítást.

Sokan újraélesztették magukban a szörnyű eseményeket a közelmúltbeli HBO sorozaton keresztül, de amikor egy baljós kinézetű felhőt észleltek nem is olyan messze a reaktortól, nem meglepő, hogy az emberek elkezdtek pánikba esni.

Csaknem pánikot keltett egy gomba alakú felhőforma Csernobilhez közel!

Forrás: CEN/@natali.minakova

A hatalmas felhő az ukrán főváros, Kijev felett volt látható, kevesebb mint 100 kilométerre Csernobiltől, ahol egy atomreaktor robbant fel és végzett pusztítást még 1986-ban.

Rögtön beindultak az összeesküvés elméletek és a találgatások a közösségi oldalakon, ugyanis egy valaki ezt a megjegyzést fűzte a megosztott képekhez: “Putyin tesztel egy új nukleáris fegyvert?”

A spekuláció ellenére az ukrán tisztviselők biztosították a lakosokat, hogy nincs ok semmilyen aggodalomra.

Az életveszélyes robbanás helyett, valójában egy ritka jelenséget tapasztalhattak a helyiek, amelyet a hatóságok szerint „üllő felhőnek” neveznek. A helyieknek így nem kellett aggódniuk a terület evakuálásáért, de valószínűleg elő kellett készíteniük az esernyőiket, mivel az üllő felhők gyakran jelzik a közeledő zivatarokat.

A képződmény, amelyet cumulonimbus incus-nak is neveznek, olyan erős sűrű felhő, amelyet az erős légáramok által felvetett vízgőzök formálnak.

Érdekes még, hogy ezek a felhők általában nem mozognak, függetlenül attól, hogy milyen erős a szél, ezért lehet az is, hogy egyes kijevi lakosok azt gondolták, hogy a jelenség UFO is lehet, nem pedig nukleáris robbanás eredménye.

Az ilyen jellegű felhők általában lassan tűnnek el – bár nyilvánvalóan nem azelőtt, hogy félelmet keltenének az emberekben.

Forrás: unilad.co.uk

Minden vélemény számít:

A 8 leghasznosabb Chrome-bővítmény WordPress-re

Így válassz kávéfőző gépet!