Rolls-Royce: minden, amit tudnod kell a világ legszebb luxusautó-márkájáról

A Rolls-Royce márka a világ legfinomabb luxusautó gyártója, amelynek nincs versenytársa a Rolls-Royce vállalat szerint. 

Ha van pénzed, akkor semmi sem állhat a Rolls-Royce és te közéd, de ha figyelembe veszed a Rolls-Royce ár céduláját és a különleges igényeket, akár  milliókba is kerülhet és nem Magyar forintban. Elképesztő márka, amely mágikusan kerüli el a társadalmi megbélyegzést, elsősorban megjelenésének és tiszteletének köszöhetően. Az évtizedek során a dupla R monogram ikonikus jellemzője lett a sikernek.

A Rolls-Royces a királyok és királynők, az államfők, a hírességek, valamint a színpadi és a képernyő sztárok által választott luxusautók. Valójában azonban a Rolls-Royce vásárlók körülbelül 20%-a híresség: a Beatles-től Kim Kardashian-ig mindenkinek volt egy a garázsában vagy felhajtón, de előszeretettel választják a diktátorok, az ügyvédek és az üzletemberek is.

Mikor kezdte el a Rolls-Royce autógyártást?

Csakúgy, ahogyan sok más vállalkozás a történelem során, a Rolls-Royce is együttműködésként indult. 1904. május 4-én Charles Rolls (egy arisztokrata mérnök, aki Cambridge-ben szerzett diplomát és Sir Henry Royce mérnök találkozott a Manchester Midland Hotelben.

Henry Royce szárazföldi és légi közlekedésben bevált mérnöki készségeitől elragadtatva Charles Rolls kijelentette, hogy el fog adni minden olyan autót, amelyet Royce épít, Rolls-Royce néven. Ettől a pillanattól kezdve született meg a világ leghíresebb és legnemesebb autómárkája, amely azóta is gyártja a  luxusautókat.

Hol gyártják a Rolls-Royce autókat?

Természetesen egy elegáns gyárban. Amikor a BMW 1998-ban átvette a Rolls-Royce-t, egy vadonatúj székhelyet és gyártó üzemet épített a Nyugat-Sussexi Goodwood-ban, Angliában. 

A gyár 10 mérföldre van West Wittering falutól, ahol Sir Henry Royce 1917-től haláláig, 1933-ig élt és dolgozott. 

Hány autót gyárt a Rolls-Royce évente?

Sokkal többet, mint régen. Néhány ügyes marketing stratégia és az egyre növekvő autóportfólió miatt a Rolls-Royce ügyfélköre jelentősen megváltozott az elmúlt évtizedben. Az idők folyamán A Rolls-Royce vásárlója egy idős ember lenne, azonban a márka megérintette a fiatalabbakat is és egy újfajta exkluzivitást kínál, aminek eredményeként a tulajdonosok átlagéletkora 43-ra esett vissza. 

2019-ben 5152 Rolls-Royce gördült le a gyártósorról és több mint 50 országba szállították az ügyfeleknek. Ez semminek tűnhet más autó gyártókkal szemben, de ne feledd, hogy minden egyes Rolls-Royce kézzel készített “játék”.

EZT IS OLVASD EL: Íme az új Huracán Evo RWD Spyder

Milyen autó típusokat gyárt a Rolls-Royce?

A jelenlegi típusok listája magában foglalja a hatalmas Phantom-ot, a Cullinan utcai terepjárót (SUV), a dinamikusabb Wraith és félmeztelen testvére, Dawn. 

Ott van még a Ghost is, de az összes Rolls-Royce autótípus variánsai magabiztos fejlesztéseket kínálnak, így akár egyedi festésű és belsejű Rolls-Royce-od is lehet, ha a pénztárcád elbírja. 

Melyik a leggyorsabb Rolls-Royce?

A 623 lóerős Rolls-Royce Wraith a márka leggyorsabb autója. 2016-ban ez volt az ötödik leggyorsabb autó a szuperautók közül a Goodwoodi autó fesztiválon. 

Előtte a Jaguar F-Type SVR, a McLaren 675 LT, a McLaren P1 GTR és az Aston Martin Vantage GT8 végzet. 

Melyik a Rolls-Royce legjobb koncepció autója?

Nos, nem sok közül lehet választani. A Rolls-Royce eddig csak egy koncepciót készített, a 2016-os Rolls-Royce Vision Next 100-at.

Ez a Rolls-Royce koncepció az első látomás a jövőt illetően és egyszerűen a legkifinomultabb és futurisztikus dolog, amit valaha is készített.  5,9 méter hosszú és 1,6 méter magas.

Forrás: topgear.com

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?