in

Perez koronavírus tesztje pozitív lett – karanténba vonul és kihagyja a Brit Nagydíjat

BWT Racing Point F1 Team

Sergio Perez nem lesz képes versenyezni a hétvégén a Silverstone-i Nagydíjon, miután a koronavírus tesztje pozitív lett.

A Racing Point Mexikói versenyzője ma már hiányzott a pályáról, miután önkéntes karanténba vonult az első teszteredmények után.

Később a nap folyamán újra tesztelték a pilótát és megerősítést nyert, hogy pozitív lett a vírusra.

“Perez az illetékes közegészségügyi hatóságok utasításaival összhangban vonult a karanténba és továbbra is a hatóságok által felhatalmazott eljárást fogja követni.” – olvasható az FIA nyilatkozatában.

“A Brit Nagydíj helyi szervezőjének, a helyi egészségügyi hatóságoknak és a FIA COVID-19 képviselőjének támogatásával teljes nyomon követési kezdeményezést hajtottak végre és a versenyző összes közeli kapcsolatát karanténba helyezték.”

“Az FIA és a Forma 1 által meghatározott eljárások lehetővé tették egy olyan esemény gyors lezárását, amely nem lesz szélesebb körű hatással a hétvégi eseményre.”

Perez az első három verseny után jelenleg hatodik a bajnokságban

BWT Racing Point F1 Team

Az F1 szigorú tesztelési rendszert követ a biztonsági protokollok részeként, a hónap elején elkezdődött a világbajnokság óta és ez az első alkalom, amikor egy versenyzőnek pozitív lett a tesztje.

A Racing Point – aki megerősítette, hogy a mexikói pilóta “fizikailag jól van és jó hangulatban van” – továbbra is két autó versenyzését tervezi ezen a hétvégén a brit versenyen.

A legjobbakat kívánjuk Pereznek és mielőbbi jobbulást!

Forrás: formula1.com | BWT Racing Point F1 Team

Minden vélemény számít:

Így tervezték a McLaren P1 szuperautót! Érdekes részletek a tervező kommentjével!

Te elkészítetted már tartalommarketing-stratégiádat? Ha nem: sürgősen tegyél ellene!