in ,

Óvott a Renault a Racing Point versenyautók jogszerűségével kapcsolatban!

Renault F1 Team | FB

A vasárnapi versenyt követően váratlan eseményt jelentett be a Renault, amikor hivatalos óvást nyújtott be az FIA tisztviselőinek a Racing Point jogszerűségét illetően, amelyeket a tesztelés során „a rózsaszín Mercedesnek” neveztek, mert bizonyos alkatrészei hasonlóak voltak a tavalyi Ezüst nyilakéhoz.

Miután Sergio Perez és Lance Stroll a hatodik, illetve a hetedik helyet szerezte meg a Stájer Nagydíjon, Daniel Ricciardo előtt, aki a nyolcadik lett, a francia csapat úgy döntött, hogy hivatalos óvást nyújt be, hogy tisztázza a Racing Point 2020-as autóinak a jogszerűségét.

Tiltakozásuk a sportrendelet négyes cikkelyére vonatkozott, pontosan a 6. függelékre, amely a járművek ​​részeire tér ki.

Az (1) bekezdés 2. cikkelyének a) pontja kimondja: “A csapat a Forma 1-es autójában használt listázott alkatrészekre csak az általa tervezett alkatrészeket használja.” A 2. cikkely c) pontja hozzáteszi: „A formatervezés kiszervezése esetén az ilyen harmadik fél nem lehet versenytárs vagy olyan fél, amely közvetlenül vagy közvetetten tervezi az alkatrészeket bármelyik versenytárs számára.”

Ez azt jelenti, hogy a Renault arra utal, hogy a Racing Point olyan mintát használ, amely olyan elemeket tartalmaz, amelyeket nem a szabályoknak megfelelő harmadik fél fejlesztett ki.

Az FIA vasárnap esti döntése szerint a Renault óvása elfogadhatónak bizonyult. A következő napokban az FIA Műszaki Osztálya elvégzi az óvás kivizsgálását.

Forrás: formula1.com

Minden vélemény számít:

A lehengerlő SEO szövegírás alapjai!

Miért ássák el a kutyák a csontot és egyéb tárgyakat?