in

Oliver Solberg 10 másodperces előnnyel zárta a Liepāja Rally első napját

FIA ERC | FB

Oliver Solberg 10 másodperccel vezeti a Liepāja Rally-t a szombati első napot követően, miután Lettország az FIA Rally Európa Bajnokságának adott otthont, a drámával övezett negyedik és utolsó szakaszt követően.

A svéd a kavicsos pályán a Volkswagen Polo GTI R5 autóját vezette fantasztikusan, ami a szombati 10 másodperces előnyéhez is vezetett. 

A dráma azonban Nikolay Gryazin hibájával kezdődött, aki lesodródott az útról és ezzel jelentős károsodást okozott a Hyundai i20 R5 elején, miközben Mads Østberg a második helyre lépett, annak ellenére, hogy a negyedik szakaszban néhány apró problémát jelentettek.

Azonban Oliver Solberg túl gyorsnak bizonyult az FIA Európa Rally Bajnokságon versenytársai számára, hiszen 10 másodperces fölénnyel vette a Rally Liepāja nagy-sebességű útjait. 

A Pirelli-vel felszerelt Volkswagen Polo GTI R5-ös vezetésével a 18 éves volt a leggyorsabb, két szakaszban is a Talsi városának négy szakaszából.

Az Ír, Aaron Johnston által vezérelt Solberg tovább is növelhette volna előnyét, ha nem veszített volna el a létfontosságú másodperceket egy leállással a legelső szakaszban és egy kipördüléssel a negyedik szakaszban.

A múlt hónapban lenyűgöző Rally di Roma Capitale győzelmét követően Alexey Lukyanuk, az ERC sorozatban harmadikként végzett szombaton, de mivel Østberg nem jogosult ERC pontokra, Lukyanuk jó helyzetben van, hogy kiterjessze előnyét a bajnokság állásában.

Forrás: fiaerc.com | FIA ERC 

Minden vélemény számít:

Itt a Young Wallander 1. évadának filmelőzetese

Hamilton uralta a 2020-as Spanyol Nagydíjat ezzel megszerezve karrierjének ötödik Barcelonai címét!