in

Nincs kedved kimozdulni? Ez a 10 múzeum virtuális túrákat ajánl az otthonülők számára!

Ha nincs kedved kimozdulni, de egy kis kultúrára vágysz ez a 10 virtuális túra jól jöhet a világ múzeumaiban.

A világ leghíresebb múzeumai most virtuális túrákat kínálnak a Google Művészet és Kultúra útján, hogy a látogatók elmerülhessenek a világunk csodáiban anélkül, hogy elhagynák az otthonukat. Íme 10 virtuális múzeum túra:

  1. Nemzeti Művészeti Galéria – Washington D.C.

A Nemzeti Művészeti Galéria két online kiállítással is büszkélkedhet a Google-on: az amerikai divat kiállítása 1740–1895-ig, valamint a holland festő, Johannes Vermeer finom munkáinak gyűjteménye.

  1. Musée d’Orsay – Párizs

A párizsi Musée d’Orsay múzeum lehetővé teszi, hogy végigjárd az 1848 és 1914 közötti francia remekművek gyűjteményének tárlatát. Megtekíntheted Monet, Cézanne és Gauguin képeit.

  1. Nemzeti Modern és Kortárs Művészeti Múzeum – Szöul

A szöuli Nemzeti Modern és Kortárs Művészeti Múzeuma hat emeleten keresztül vezeti be az érdeklődőket a világ minden tájáról összegyűjtött kortárs művészet darabjait a virtuális túra alkalmával.

  1. Pergamon Múzeum – Berlin

A berlini Pergamon-múzeum lehetőséget ad a látogatóknak számos ősi lelet virtuális megtekintésére, beleértve a Babilon Ishtar-kapuját és a Pergamon-oltárt.

A Pergamon múzeum is egyike azoknak a 10 múzeumoknak, amelyet már korábbi cikkünkben ajánltunk egy Berlini látogatás alkalmával.

  1. Rijksmuseum – Amszterdam

Az amszterdami Rijksmuseum mesterkurzust kínál a holland aranykor festményeiről. Többek között Vermeer és Rembrandt művei is megtekinthetők.

  1. Van Gogh Múzeum – Amszterdam

Vincent Van Gogh minden idők egyik legismertebb festője. Ez a múzeum több mint 200 festményét, 500 rajzát és több mint 750 személyes levél gyűjteményét tartalmazza.

  1. A J. Paul Getty Múzeum – Los Angeles

A J. Paul Getty Múzeum virtuális túrája lehetőséget biztosít a hatalmas festmények, rajzok, szobrok, kéziratok és fényképek gyűjteményének felfedezésére a 8. századból származó európai műalkotás gyűjteményéből.

  1. Uffizi Galéria – Firenze

Lehet, hogy még nem hallottál az Uffizi Galériáról, de itt található Firenze híres de’Medici családjának művészeti gyűjteménye, akik a reneszánsz ideje alatt a művészet kiemelkedő védőszentjei voltak.

  1. Nemzeti Antropológiai Múzeum – Mexikóváros

Az azték kultúra szívében található Mexikóvárosi Antropológiai Nemzeti Múzeum az emlékezet és romok otthona a konquistador előtti időkből. 23 kiállítási helyiséggel büszkélkedhet, natív mexikói kincsekkel teli kiállítása.

  1. British Múzeum – London

A British Múzeum az egyik leghíresebb a világon. Saját virtuális túrát kínál, ahol meglátogathatod a Rosettei-követ vagy a Ramses-szobrot, amely az Ozymandias verset inspirálta, és számos márványszobrot a Parthenonból.

Minden vélemény számít:

Apex AP-0: újabb brit gyártású elektromos sportautó lép versenybe a nagyokkal!

3 lenyűgöző étterem marketing példa étteremvezetők számára!