in

Nico Hulkenberg veszi át a koronavírusos Perez helyét a Brit Nagydíjra!

twitter.com

Nico Hulkenberg visszatér a Forma-1-be. A német pilóta Sergio Perezt helyettesíti a Racing Point csapatnál a hétvégi brit F1 versenyen, aki ma reggel érkezett Silverstoneba.

Perez tesztje csütörtökön pozitívnak bizonyult a Covid-19 vonatkozásában, így a Racing Pointnak sürgősen egy beugró pilótára volt szüksége és úgy tűnik, hogy egy olyan emberhez fordultak, aki 2012-ben, illetve 2014-től 2016-ig versenyzett a Force India csapatnál.

Hulkenberg a tavalyi szezon végén távozott a Forma-1-ből, miután a Renault úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg szerződését és nem talált megfelelő csapatot a folytatásra. Akkoriban azt nyilatkozta, hogy nem érzi, hogy az a pillanat a vége lesz az F1-es pályafutásának.

Nemrégiben a Renault-hoz kapcsolták a 2021-es visszatérését a német pilótának, de kiderült, hogy a francia gyártó úgy döntött, hogy a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso visszatérését preferálja.

A források azonban csütörtökön megerősítették a Formula1.com-nak, hogy Hulkenberg a csapat vezető versenyzője lesz, aki helyettesíti Perezt, amíg az karanténban van.

A megállapodás a hétvégén megrendezésre kerülő brit nagydíjra vonatkozik, de mivel Perez nem áll rendelkezésre a második Silverstone versenyre sem, ami a következő hétvégén lesz, valószínűleg Hulkenberg mindkét Nagydíjon versenyezi fog a csapat színeiben.

A 177 futammal a háta mögött és a dobogó nélküli helyezést követően, Hulkenberg tartja az F1 egyik legkevésbé irigyelt rekordját. De mivel a Racing Point RP20-ja várhatóan jól megy a Silverstone versenypályán, talán lehetősége lesz F1-es pályafutásának első dobogós pozícióját megszerezni.

Forrás: formula1.com | twitter.com

Minden vélemény számít:

Megérkezett az Amazon Original ‘Chemical Hearts’ filmelőzetese!

Seth Rogen csapatot alkot saját magával egy évszázados komédia számára