in ,

Nem kaptad meg az álommelót? Lehet, hogy rosszul öltöztél!?

A statisztikákat böngészve világosan kiderül, hogy a férfiak az állásinterjú gondolatától feszengnek a legjobban. (Ezt egyébként az esküvő követi.)

Kétségtelen, hogy számtalan izzasztó helyzet fordulhat elő egy meghallgatáson, így ha egy mód van rá, az öltözeted miatt már ne főjön a fejed. Nem, nem kell öltönyt húzni minden interjúra, de a túlzott lazaság az öltözködésedet illetően a leendő állásodba is kerülhet.

Munkahelye válogatja: valahol előírás az elegáns öltözet, és vannak olyan munkáltatók, akiket még a rövidnadrág sem zavar. De ez ne tévesszen meg.

Egy állásinterjúra öltözz fel mindig tisztességesen, attól függetlenül egyébként, hogy a munkatársak között engedélyezett a lazább viselet. Négy indok is van arra nézve, hogy miért figyelj a megjelenésed részleteire. Íme a hasznos tippek az állásinterjú öltözködéseddel kapcsolatban.

A megpályázott állás múlhat a nem megfelelő megjelenésen

1. A hanyag stílus. Félreértés ne essék, semmi baj nincs a hanyag eleganciával, de néhány interjúztató kifejezetten kihegyezett erre az öltözet típusra.

Számos munkavállaló alkalmazza előszeretettel azt a fogást, hogy irreálisan sok embert hív egy előzetes elbeszélgetésre, majd a HR-es huszárvágásokkal szórja ki a jelentkezőket. Itt még nem a szakmai tudás vagy a szerzett készségek számítanak, hanem olyan nüansznyi dolgok, hogy nem elég fényes a cipőd.

2. Az első benyomás. Egy átlagos állásinterjú hozzávetőleg 30-40 perc hosszú, ám a jó benyomás megalapozása az első 3 másodpercben történik. Miért van ez így?

Azért, mert alapvetően vizuális lények vagyunk, és a döntéshozatalunkhoz szükséges információ túlnyomó része a szemünkön keresztül érkezik. Ezért egy frissen vágott frizura, az ápolt körmök, a tiszta cipő és az elegáns öltözet felelősségteljességet, magunkkal és munkánkkal szembeni igényességet tükröz.

3. Légy magabiztos! Bármennyire is hihetetlen, a magabiztosság is a megjelenésed része. Hiába a legdrágább öltöny és a legszebb bőrcipő, ha sugárzik belőled a bizonytalanság és az eltökéltség hiánya.

A cipőd fénye valószínűleg nem túl hasznos munkakészség, de az igényes megjelenés a magabiztossággal ötvözve tartást ad neked.

4. Ne legyél sok! Fontos az igényesség és magabiztosságot sugárzó öltözet, de azért ne ess túlzásokba! Nem túl szerencsés túlöltözni a főnököt, aki véletlenül épp lejött meghallgatni az interjút. Ha rosszabb napja van, akár még hivalkodásnak is veheti.

Forrás: artofmanliness.com

Minden vélemény számít:

A Mugello versenypálya hivatalosan is csatlakozik a Forma 1 idei naptárához!

Az új ‘Tesla’ filmelőzetes bemutatja a híres feltalálót egy életrajzi filmeben