in

Nagyot robbant a SpaceX csillaghajó prototípusa a tesztek során!

Az SpaceX legújabb csillaghajójának (Starship) prototípusa véletlenül felszállt majd darabokra robbant egy teszt során a cég Boca Chicai létesítményében.

Február 26-án a SpaceX óvatosan szállította a második teljes méretű Starship prototípusát, amely körülbelül 30 méter magas és 9 méter széles a Texas államban található telephelyére. 

Körülbelül egy órával a folyékony nitrogén betöltésének megkezdése után a Starship SN01 folyékony oxigéntartálya nagyot robbant. Az űrhajó prototípusa teljes, 30–40 tonnás tömege a hatalmas robbanást következtében darabokra hullott. 

A Starship robbanásáról amatőr videofelvétel készült

A videó felvételt egy Boca Chicai lakosnak sikerült elkészítenie (Mary  vagy „bocachicagal” néven ismert) a csillaghajó látványos kudarcáról 2020. február 28-án. 

Egyenlőre még nem világos, hogy mi történt a Starship SN01-vel és hogy a SpaceX valóban szándékosan robbantotta-e fel a csillaghajót a teszt során.

A Kriogén próbaként ismert tesztek során a SpaceX folyékony nitrogénnel és valamilyen gázzal nyomás alá helyezi az űrhajó tartályait annak érdekében, hogy megbizonyosodjon a szerkezet integritásáról és hogy biztonságos-e a kockázatosabb tesztek elvégzése. 

Minden vélemény számít:

3 káprázatos G-SHOCK DEBUTS férfi-karóra, amellyel tavaszi eleganciát varázsolhatsz „magadra”

Az új elektromos Citroënhez még jogsira sem lesz szükséged