in

Modern Duesenberg GT – Vajon visszatér-e az amerikai Rolls-Royce rivális a piacra?

©Alexander Opanasenko

Kész-e Amerika arra és egyáltalán az egész világ, hogy az Egyesült Államok világszínvonalú márkája visszatérjen? Az Egyesült Államokban csak néhány luxusautó gyártó van, akik fel tudják venni a versenyt az Európai “nagyokkal”.

©Alexander Opanasenko

Talán a Cadillac és a Lincoln az a márka, amely időről időre meglepi a közönséget néhány egyedi luxus szépséggel. 

Ennek ellenére csaknem egy teljes évszázad telt el azóta, hogy az ország világszínvonalú luxusautót gyártott volna, aminek a rivális Rolls-Royce vagy Bentley igen csak örülhetet.

Az olyan modellek, mint a Cadillac Escalade és a Lincoln Navigator, talán felérnek a luxus kategória szintjére, de senki sem nevezné mondjuk a Rolls-Royce Cullinan egyik riválisának őket. 

©Alexander Opanasenko

Annak érdekében, hogy az Egyesült Államok versenyezhessen az olyan márkákkal, mint a Rolls-Royce vagy a Bentley, vissza kellene hoznia történelme legexkluzívabb márkáját, a Duesenberget.

Ha egy olyan cég, mint a General Motors vagy a Ford megvásárolná a Duesenberg név jogait, az Egyesült Államok versenyezhetne a luxusvilág színpadán is. 

©Alexander Opanasenko

Alekszandr Opanasenko orosz autótervező elképzelte, hogy milyen lehet egy modern Duesenberg “feltámadása” az Instagram-oldalán és felkeltette az érdeklődésünket, mivel az eredmény lenyűgöző. 

Opanasenko műve tisztelettel adózik a Duesenberg márkának azáltal, hogy megtartja a masszívan hosszú motorháztetőt és a rövid hátsó részt, amely megtalálható a vállalat számos modelljénél, például az alább látható SSJ-nél.

drive-my.com

Az alkotást Duesenberg GT-nek nevezte el, és egy ilyen hosszú motorháztetővel elképzelhetjük azt is, hogy a mérnökök egy igen méretes motort tudnának betömni a motorháztető alá.

Több mint nyolc évtized telt el azóta, hogy Duesenberg utoljára gyártott autót, de a cég neve ma is jól ismert. 

Érdekes, hogy még ma is eljátszanak a márka feléledésének a gondolatával és hogy ez valóban megtörténik-e, csak spekuláció, hiszen komoly feladat és töke kellene bárkinek is ahhoz, hogy versenybe szálljon az olyan nevekkel mint a Rolls-Royce vagy a Bentley.

Minden vélemény számít:

Batman jobban van és folytatja a forgatást az Egyesült Királyságban!

A veterán Sébastien Loeb vezeti a Török Rally versenyének első bemelegítő napját!