in

Mit viselj és hogyan légy sokkal magabiztosabb az állásinterjún?

A megjelenés sokat elárul arról, milyen ízléssel rendelkezünk, miként szeretnénk kifejezésre juttatni egyéniségünket a viselt ruhákon keresztül. Nem állíthatjuk, hogy csak a méregdrága ruhadarabok keltenek ízléses összképet, hiszen stílusérzékkel olcsóbb megoldásokkal is tökéletessé varázsolható a külső.

Tény az is, hogy a konkrét ruhadarabokon túl egyéb tényezők is hatással vannak arra, milyen benyomást keltünk egy állásinterjú során. Nem mehetünk el a belülről fakadó magabiztosság mellett sem, amely sokszor felülírja akár a viselt ruhákat is.

Nem mindig a konszolidált a nyerő!

De vajon mi a helyzet akkor, ha állásinterjúról van szó? Tényleg elegendő csak a magabiztosság, vagy fontos, hogy az megfelelő külsőségekkel is társuljon? A HR szakemberek általában egyetértenek abban, hogy nem mindegy, mennyire tud a jelölt alkalomhoz illően öltözni, de csak a megfelelő öltözék nagyon kevésnek bizonyul.

Mit viselj az állásinterjún?

Alapvetően elmondható, hogy az extrém külsőségeket hagyjuk máskorra, és állásinterjú alkalmával némileg konszolidált darabok mellett döntsünk. Mindez főként a hagyományos állásinterjúkra igaz, hiszen ha például stylist, művészeti munkakör és hasonlók betöltése a cél, akkor szabadabban engedhetjük a fantáziánkat, ugyanis szakmai rátermettségünkről ezzel is sokat elárulhatunk bizonyos esetekben.

Minden, ami nem ruha

A megjelenést nem csak a viselt ruhadarabok határozzák meg, hanem a higiénia és az illatok is. A körmök ápoltsága sokat elárulhat egy személyről, de a parfümmel is érdemes óvatosan bánni.

A tolakodó illat nem feltétlen kedvező, így ha általában erőteljes illatjegyeket viselünk magunkon, akkor az állásinterjú alkalmával ezt kihagyhatjuk. Mindezek mellett szót érdemel az a stílus, ami már elsőre lejön a belépő személyről. Olyan összkép ez, ami a ruhák, azok egymáshoz passzolása és a személyiség együtteséből fakad, és valamiként megfoghatatlannak számít.

Nem mehetünk el a kiegészítők kérdése mellett sem. A kevesebb néha több, és ez az állásinterjún való megjelenésre fokozottan igaz.

A karóra viselése tuti befutónak számít, ugyanis magabiztossággal tölt el, és arról is sokat elárul az interjúztató számára, hogy fontosnak tartjuk a pontosságot és a megfelelő időbeosztást. Ez utóbbiak pedig bármely munkakörben jól jönnek.

Visszafogott megoldások

Általánosságban elmondható, hogy az elegáns, egyszerű megoldások kedveltek. Táskaválasztás során törekedjünk az elegáns darabokra, hiszen sokkal sikkesebben néznek ki, mint az egyébként divatos, háti táskák.

A természetes, de határozott és igényes megjelenés viszont a legtöbb helyen előnynek számít, pláne, ha mindez ápoltsággal, jó ízléssel és persze magabiztossággal társul.

Az aktatáska is jól jöhet férfiak számára, és a megfelelő ruhával tökéletessé varázsolhatja a megjelenést. Egy jó minőségű aktatáskát mindenképpen megéri beszerezni, hiszen számos olyan alkalom adódhat – többek között az állásinterjú is – amikor kifejezetten jól jöhet az.

Minden vélemény számít:

Az utcai férfi ruházat fokozatos térhódítása érezhető a divat minden területén!

14 élelmiszer a kimerült férfi szervezet D-vitamin pótlására!