Mit ne tegyünk hajszárítás közben

A hajszárítás egy igen egyszerű műveletnek tűnhet elsőre, viszont hajszárítás közben is követhetünk el súlyos hibákat, amivel gyakran károsítjuk hajunkat is és fejbőrünket is egyben, ráadásul annak is megvan az esélye, hogy a frizurája nem úgy áll, ahogy eredetileg szerette volna. A következő hibákat tehát próbálja meg elkerülni annak érdekében, hogy ne sérüljön a fejbőre.

Gyakran előfordul, hogy a teljesen vizes hajunkat akarjuk megszárítani, ez viszont rossz szokás, és a haj legyen legalább 80%-ban száraz, mielőtt még elkezdené a szárítást. Rendkívül káros lehet a hajnak és a fejbőrnek is, ha teljesen vizes haját kezdi el szárítani, vagy éppen fésülni és körkefét használni közben.

A hővédelmet is súlyos hiba kihagyni, hiszen igen káros lehet a hajnak és a fejbőrnek is, ha hővédelem nélkül próbálja meg szárítani, vagy éppen vasalni, mindegy, hogy önnek milyen hosszú haja van. A hővédelem tehát elengedhetetlen. A hővédelem segítségét hajunk ápoltságán is javíthatunk, ráadásul a frizura is jobban fest majd tőle, nem beszélve arról, hogy a hajvégek sem fognak annyira töredezettnek tűnni.

A fémből készült kefék használata is nagy hiba lehet, hiszen ezek nagyon hamar felhevülnek és akár súlyosan megsérülhet a fejbőr is általuk. Olyan kefét kell választani tehát, ami kerámia, szőr vagy éppen műanyag sörtékkel rendelkeznek, vagy ezen anyagok keverékéből. A hőmérsékletre is érdemes nagyon odafigyelni, és a jobb hajszárítókon három fokozat is van, tehát érdemes az alacsonyabb fokozatot választani, mert az kevésbé roncsolja a hajat.

Ha vastag szálú, sűrű haja van, akkor természetesen idő hiányában használhat magasabb fokozatot is, de a legjobb, ha legalább a szárítás végén átkapcsol az alacsonyabb fokozatra. Kerülje el tehát ezeket a hibákat annak érdekében, hogy haja mindig megőrizhesse eredeti szépségét.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?