in

Minden, amit a Facebook Libra kriptovalutáról tudni érdemes!

A Facebook Libra kriptovalutáját, ezidáig, nagyrészt titokban tartotta a média nyilvánossága előtt. Azonban mindez megváltozni látszik az idei évvel, ugyanis a legutóbbi jelentések fényében a Libráról kiderült például az, hogy több pénznemű stablecoin – tükörfordításban: stabil érme – lesz, amelyhez a Facebook Messenger, valamint a WhatsApp termékek vásárlása esetében nulla díjat számolnak fel.

Állítólag ezekre a stablecoin nevű, blochain alapú kriptopiaci érmékre, vagy kriptofizetőeszközökre nem vonatkoznak az infláció-ingadozás szabályai, protokolljai.

A stabil kriptográfiai pénznemnek az a lényege, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegye az árfolyam-ingadozást a fizetőeszközre nézve. Egy fiat pénztípus, vagyis: fedezet nélküli pénzeszköz, amely leginkább a tőzsdei kereskedésű árukhoz köthető – olyanokhoz, mint például a nemesfémek vagy ipari fémek.

A több mint két milliárd felhasználóval rendelkező Facebook a Libra kriptovalutáról az elmúlt hónapokban csupán néhány apró részletet szivárogtatott ki, amelyek nagy-többsége még nem teljesen kristályosodott ki.

Mi a Facebook Libra kriptovaluta?

A Facebook új Libra kriptovalutájának az a lényeges funkciója, hogy használatával a világ bármely részéről, alacsonyabb díjszabásokkal küldhető pénz, mint bármely más internetes pénzátutalási opciójával.

Melyek a Facebook Libra Kriptovaluta jellemzői?

Elsősorban az, hogy egy olyan digitális pénznemről beszélünk ez esetben, amelyet kriptográfiai előírásoknak megfelelően készítenek. Emellett pedig biztonságosak és nem hamisíthatók.

Másodsorban a kriptovalutát a központi hatóság nem ellenőrzi, mert elméletileg nem tartozik a hagyományos értelemben vett kormányzati ellenőrzés alá.

Továbbá: ezáltal egyszerűbb és gyorsabb tranzakciós folyamatok hajthatók végre, amelyhez megbízható adatvédelmet biztosítanak és minimális feldolgozási költséget számolnak fel.

Mi a Facebook Libra kriptovaluta rendeltetése?

2019. május 2-án a svájci Genfben regisztrálták a Libra Networkot. E szerint a regisztráció szerint a Libra Network leírása a következőképpen szól:

A Libra célja a pénzügyi és technológiai területhez tartozó szolgáltatások nyújtása, az ehhez szervesen kapcsolódó szoftverek és infrastruktúra fejlesztése, valamint gyártása. Továbbá: kapcsolódnak hozzá még befektetési és fizetési tevékenységek és műveletek, adatkezelés és adatelemzés, finanszírozás, a blochain – vagyis a blokklánc, és ehhez hasonló technológiák egyaránt.

Hogyan lesz szabályozható a Facebook Libra kriptovaluta?

A teljes digitális eszközterület közös problémájának a szabályozási megfelelése, az előírások teljesítése mondható. Jay Clayton az EÁ Értékpapír- és Tőzsde Bizottsága – a SEC – elnöke kijelentette, hogy gyakorlatilag minden eddig látott kezdeti érmeajánlat – ICO: Inicial Coin Offering – értékpapír-kínálatnak minősült, mindennek ellenére viszont csak nagyon kevés követte a SEC törvényeit és rendeleteit.

Ez magyarázatot adhat a közelmúltbeli a KIK száz millió dollár értékű, ICO-t célzó végrehajtását. Ennek eredményeképpen a digitális eszköztár látszólag áthelyeződött a Biztonsági Tokenekhez. A Biztonsági Token Ajánlat – Security Token Offering: STO – az ICO-tól eltérően úgy él a blockchain-technológia előnyeivel, hogy közben betartja a SEC fennálló törvényeit és rendelkezéseit. Az, hogy a Facebook eljövendő pénzneme a SEC törvényei és szabályozásai alá fog-e tartozni, egyelőre még ismeretlen.

Minden vélemény számít:

Érdekes dolgok, amiket valószínűleg még nem tudtál Keanu Reevesről! 

A Google ismét felveszi a versenyt az óriás közösségi oldalakkal? Itt a legújabb Google közösségi hálózat!