in

Milyen növényekkel díszíthetjük a házat?

A szobanövények kiváló díszei lakásunknak. Egy átlagos házban vagy lakásban jelentős mértékben tisztíthatják a növények a levegőt. Ahhoz, hogy minél tisztább és oxigén dúsabb levegőt tudjunk belélegezni, igyekezzünk azokat a növényeket elhelyezni, melyek a legkiválóbban tisztítják a levegőt.

A megfelelően kiválasztott cserepes növények megtisztítják a levegőt a baktériumoktól, portól, gázoktól és más káros anyagoktól. Amellett, hogy a számunkra káros anyagokat eltávolítják a levegőből, jelentős mennyiségű oxigénnel dúsítják a szoba légkörét. Fitoncidokkal töltik fel a levegőt, melyek olyan antimikrobális vegyületek, melyek megakadályozzák a rothadást és az erjedést.

Az egyik legismertebb ilyen növény a fikusz. Méretes levelei segítségével könnyedén nyeli el a levegőben megtalálható méreganyagokat. Felfogja a port, kellő mértékben párásítja a levegőt és az oxigénkibocsátás is igen jelentős mértékben történik a fikusz fajtáknál. Imádják a fényes, világos helyeket, viszont nem igényel túl gyakori öntözést.

Szintén hasznos növény lehet a házban a muskátli, a babér és az aloe. A muskátlit legjobb hálószobában tartani, mivel kiválóan oldja a stresszt és segít az álmatlanságban. A babér szintén hálószobába ajánlott növény, mivel a baktériumok elpusztítása mellett, jótékony hatással van az érrendszerre. A bélgörcsökkel vagy epegörcsökkel szenvedők számára is jót tehet ez a növény. Az aloenak számtalan pozitív hatása van, így mindenképp érdemes beszerezni belőle egy példányt. Használhatjuk sebek gyógyítására és akár teát is főzhetünk belőle. Az aloe nem csak a szén-dioxidot és a méreganyagokat nyeli el, hanem a légtérben összegyűllt elektromos feszültséget is. Gondozása nem igényel különösebb tudást, szereti a világos, napos helyeket és öntözni is csak akkor szükséges, ha már teljesen kiszáradt a virágföld.

Minden vélemény számít:

Stonehenge titkai

Miért sokoldalú az Aloe vera?