Miért sokoldalú az Aloe vera?

Az Aloe vera egy kaktuszhoz hasonlító, hosszú levelű növény, mely a liliomfélék családjába tartozik. A megfelelő körülmények között akár több, mint egy méteresre is megnőhet. Virága csöves és harang alakú, lehet sárga, piros vagy narancssárga színű. E különös növény eredeti élőhelye Afrikában van. Főleg a száraz vidékeket kedveli. Mára a világ több pontján is elterjedt. Rengeteg fajtája ismert és jelentős részük pozitív, gyógyító hatással van az emberi szervezetre.

Gyógyításra és a különböző készítmények gyártására kizárólag a növény leveleit használják fel. A különleges gélszerkezetű rész a legértékesebb. Ezt a lefél szétvágásával érhetjük el. A különböző kultúrák jelentős része szinte isteníti ezt a növényt, mivel gyógyító ereje mindenkit lenyűgöz. Néhány legenda szerint az Aloe vera szerencsét hoz, így az ajtók fölé akasztottak belőle egy-egy csokrot. A nemkívánatos, rosszindulatú vendégeket Mexikóban szintén ezzel a növénnyel próbálták távol tartani úgy, hogy a bejárati ajtó mellé egy cserepes Aloe verát helyeztek el.

Az Aloe vera a világ minden táján ismert növény. Gyógyhatása bejárt minden kontinenst. Kiválóan alkalmazható székrekedések, görcsök, hasmenés, bőrproblémák és égési sebek kezelésére is. Az Aloe vera emellett fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású is. Hatékonyan semmisíti meg a baktériumokat, vírusokat és a gombákat is. Serkenti a sejtnövekedést és a szervezet legmélyebb pontjaira is el tud jutni. Magas vitamintartalma miatt erősíti az immunrendszert , emellett védi az idegrendszert és fájdalomcsillapító hatása is van.

Az Aloe vera kitűnően hasznosítható az orvoslás szinte minden területén. Csodálatos növény, nem hiába nevezi több kultúra is az Istenek ajándékának. Amikor csak tehetjük használjunk Aloe vera alapú készítményeket.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?