Miért Harrison Ford még mindig Hollywood egyik legjobban fizetett sztárja?

Harrison Ford karrierje közel hat évtizede tart. Olyan világszerte hatalmas sikert aratott filmekben szerepelt, mint a Csillagok háborúja és az Indiana Jones. Ugyanakkor, az évtizedek során, egyedi színészi tehetségét bemutathatta például A szökevény vagy az Az elnök különgépe című filmekben is.

Harrison Ford legújabb filmje a A vadon hívó szava szintén arról tesz bizonyságot, hogy színészileg és fizikailag is milyen erős személyiség az idén 77 éves mozicsillag.

A Harrison Ford által főszerepeket játszott filmek bruttó amerikai bevétele körülbelül 5,1 milliárd dollár, aki minden idők negyedik legnagyobb amerikai film-bevételek sztárja. 

Harrison Ford színészi pályafutásának keresete összesen 230 millió dollár

A színész legnagyobb bevételt termelő filmje a 2015-ben megjelent Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő. A film világszerte több mint 2 milliárd dollár hozott a filmkészítőknek és ez lett minden idők negyedik legnagyobb bevételű filmje. Az Az ébredő Erő rekord bevételeinek eredményeként Ford másodjára is a Forbes 2016-os legjobban fizetett színészi listájára került a körülbelül 15 millió dolláros gázsival.

Ford legnagyobb fizetése azonban egy másik, ugyancsak hatalmas sikert aratott filmből származik. A színész 65 millió dollárt keresett a 2008-as Indiana Jones és a Kristálykoponya Királyságáért

A színész abban az időben már a visszavonuláson gondolkodott, így a Paramount filmstúdió ajánlatot tett neki, amely a film profitjának nagy részét Steven Spielberg a rendező, George Lucas az alkotó és Harison Ford a főszereplő közötti szétosztását tartalmazta.

A hatalmas fizetés miatt Ford a legjobban fizetett színész volt a Forbes 2009-es Celebrity 100 listáján. A színész jelenlegi összvagyona 300 millió dollár.

Top 10 Harrison Ford filmek

celebritynetworth.com

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?