Miért fogyasszunk chia magot?

A chia mag vagyis az azték zsálya apró magvacskáinak fogyasztása egyre elterjedtebb. Sokan a legegészségesebb ételnek tartják. Ezt több tanulmány is alátámasztotta.

Mit művel testünkkel a chia mag?

A chia mag fogyasztásával egészségesebbé tehetjük szívünket. A Clevelandi Klinika kisérletei kimutatták, hogy a cukorbetegségben szenvedőknél javítja a vérnyomást és csökkenti a a rossz koleszterin és a triglicerid szintjét.
A chia mag Omega zsírsavakat tartalmaz, mely szintén rendkívül jó hír szívünk egészségének. Fogyasztásával javul a vérkeringés és normalizálódik a vérnyomás. Ennek köszönhetően számos szív- és érrendszeri probléma megelőzhető.
Immunerősítés szempontjából az azték zsálya magok szintén hasznosak. Fontos vitaminokat, nyomelemeket, antioxidánsokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Értékes összetevői tápláló hatásúak és csodás hatással vannak a szervezetünkre. Biztosítja a megfelelő anyagcserét és emésztést is.
A bőr, a haj és a köröm is ép és egészségessé válik a chia mag hatására.
Fogyás, illetve testsúlyszabályozás szempontjából is fantasztikus eredmények érhetők el. Az aprócska magok folyadékkal érintkezve bezselésednek, ennek köszönhetően hosszú ideig megmarad a teltségérzet. Jelentős mértékben csökkentik az éhségérzetet.

Javítja az állóképességet!

Az aztékok és a maják a chia magokat energianövelőként fogyasztották. Ezek az apró magok javíthatják a sportteljesítményt is. Kiváló minőségű növényi fehérje tartalma miatt sportolók számára fantasztikus táplálékkiegészítő.
A chia mag fogyasztása mindenki számára ajánlott. Jótékony hatásai rövid időn belül észlelhetők.  Alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is fogyaszthatják. Egész napra elegendő energiát biztosít ez az apró mag.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?