Miért ad nagyobb jutalmat a Google a férfi alkalmazottainak?

A keresőóriás minden év végén elemzi a munkatársainak kiosztott béreket annak érdekében, hogy nem sérültek-e az egyenlő bánásmód szabályai. Nemtől függetlenül az azonos munkát végző dolgozóknak hasonló fizetéssel kell rendelkezniük. A Google nemrégiben közzétett egy blogbejegyzést, amiben cáfolja a béregyenlőtlenségekkel kapcsolatos híreket.

A vállalat éves elemzése azonban kizárólag az azonos munkakategóriájú alkalmazottak keresetére koncentrál, így az eredmények némileg árnyalják az összképet. A Google dolgozói pozíció, teljesítmény és részleg alapján igen kecsegtető béren kívüli juttatásokat is kapnak. Ezenkívül a menedzserek számára elérhető az úgynevezett diszkrecionális alap is, mely elkülönített tételt jelent a vállalat költségvetésében.

Csak a bérek azonosak, a juttatások nem

Egy a közelmúltban készült elemzés rámutat, hogy noha a fizetések összegében valóban megvalósul az egyenlő bánásmód elve a férfi és női dolgozók szintjén, az egyes bónuszokban, kompenzációkban ugyanakkor komoly eltérések mutatkoznak.

A Google nyilvánossá tette saját elemzését, mely rámutat, hogy 2017-ben az Egyesült Államokban statisztikailag szignifikáns eltérést találtak 228 alkalmazottnál férfiak és nők, illetve afroamerikai és latin munkavállalók kapcsán.

Kétségtelen tény, hogy a keresőóriásnak patikamérlegen kell mérnie a fizetések közötti eltéréseket, és az esetleges hiányosságokat azonnal helyre kell tennie. Emlékezetes, hogy Kelly Ellis, a Google egykori szoftvermérnöke pert indított a vállalat ellen, amikor szerződtetését követően a 3. szintű, főiskolai diplomával rendelkezők kategóriájába került. Ellis azt állította, hogy néhány héttel a munkába állása után a Google felvett egy hozzá hasonló kvalitásokkal rendelkező mérnököt, aki azonnal a 4. szintre lépett, így több fizetést, több bónuszt és juttatást kapott.

A vállalat úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan elemzik és nyomon követik a két nem közti esetleges kereseti különbségeket. A Google a fent említett blogbejegyzésében hangsúlyozza, hogy 2019-re 9,7 millió dollárt irányoztak elő az arányok csökkentésére, ami hozzávetőleg éves szinten 900 dollárt jelent alkalmazottanként. Ez az összeg pedig annak tükrében érdekes, hogy a 2017-es medián 197.274 dollárt tett ki.


Ám a korrekciók száma évről évre nő. A Google aláhúzta, hogy a 2017-es évi 228 kompenzációhoz képest tavaly lényegesen mélyebben kellett a zsebükbe nyúlniuk, ugyanis a 4. szint egy szélesebb kategória, amely sok mérnököt foglal magába.

Nem halkulnak a kritikák

Jim Finberg a jelenlegi és egykori női Google alkalmazottak ügyvédje szerint a vállalat valótlan adatokat közölt. Finberg rámutatott, hogy a Google jelentése ellentmondásos, és közel sincs összhangban a béradatokkal kapcsolatos szakértői elemzésekkel.

Nagyon kiábrándító és egyszersmind elkeserítő, hogy a Google a nemek közti egyenlőtlenségek kiküszöbölése helyett 8000 férfi szoftvermérnök kompenzálására készül – nyilatkozta az ügyvéd a Wired című magazinnak.

Lehet-e egyáltalán igazságot tenni? A keresőóriás nincs könnyű helyzetben, a bérezés ugyanis igen érzékeny terület, kiváltképp egy dollármilliós profitokat termelő nagyvállalatnál. A munkavállalók pedig egyre tudatosabbak, felkészültebbek, és ha kell összefogva, jogi képviselettel felvértezve követelik jogosnak vélt jussukat.

A Google-nek a közeljövőben tehát számos munkaügyi perre kell számítania. Az ügyvédeik számát és felkészültségét elnézve persze nem kell őket egy percig sem félteni.

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?