in

Megújult a Rolls-Royce Ghost – minimalista stílust és gyönyörű belsőt kap a luxusmárka modellje

©Rolls-Royce

A híres luxusmárka 116 éves történetében, amely a valaha készült leglátványosabb járművekkel tűzdelt időszaka is egyben, a távozó Ghost a legsikeresebb termékévé vált. 

Az új Rolls-Royce Ghost, amelyről először a múlt hónapban hallhatunk, egy minden luxus igényt kielégítő autó, amely méltón viseli a luxusmárka nevét. 

©Rolls-Royce

A megújulás egy kicsivel nagyobb, robosztusabb külsőt eredményez, hiszen 8.89 centiméterrel hosszabb és 3 centiméterrel szélesebb. 

Az esztétikai látványa minimalista és letisztult, olyan részletekkel ellátva, mint az autó elején megtalálható fém rácsrudak, amelyek pont a megfelelő fényvisszaverődést okozzák a tökéletes kinézet érdekében.

©Rolls-Royce

A fényszórók kontúrja is tisztább lett, a szokásos egyszerű téglalap alakkal. Ezen felül további 20 LED található a hűtőrács alatt, amely gyengéd világítást biztosít az autó elejének megvilágítja a fémrudakat.

Az Űrkeretes architektúrájával és az alumínium konstrukciójával a Ghost a világ egyik legcsendesebb autója lett, több mint 100 kilogramm hangtompító anyaggal felszerelve.

©Rolls-Royce

Az autó kifinomultságát növeli a selymes, 6,75 literes ikerturbós V12-es motor, amely 563 lóerővel és 627 Nm nyomatékkal rendelkezik – hasonló teljesítményt nyújt, mint az előző modell.

A Marque Flagbearer rendszere képes bepásztázni az előtte lévő utat és proaktívan reagálni a felszín változásaira, míg a nyolcfokozatú automatikus sebességváltó műholdas GPS-adatok alapján választja meg a sebességfokozatot. 

A Rolls azt állítja, hogy 100 Km/h-ra 4,6 másodperc alatt gyorsul fel és végsebessége pedig 250 Km/h.

©Rolls-Royce

A gyönyörű utastér minden, amit elvárhatunk egy Rolls-Royce-tól, a Starlight plafontól a lenyűgözően megvilágított műszerfalig. 

©Rolls-Royce

Első alkalommal élvezhetik az ügyfelek a motoros ajtókat, amelyek gombnyomással is kinyithatók, nem csak becsukhatók. A G-erő érzékelők biztosítják, hogy a lejtőn történő parkolás ne okozzon problémát az ajtók működésében.

Az új Ghost alap változatának ára 332 500 dollárnál, ami körülbelül 98 millió forint. Az értékesítések dátuma továbbra sem ismert, de hamarosan előrendelhető lesz.

Forrás: rolls-roycemotorcars.com

Minden vélemény számít:

Az ‘Emily Párizsban’ című filmelőzetes Lily Collins divatos Netflix sorozatát mutatja be

Az új James Bond – „Nincs idő meghalni” filmelőzetes Rami Malek főgonoszra helyezi a hangsúlyt