in

Megérkezett a Föld legjobban gyorsuló autója! Itt a villámgyors Aspark Owl!

©Aspark

Három évvel ezelőtt debütált az Aspark Owl mint koncepció. Akkor sokan szkeptikusak voltak afelől, hogy valaha is belép-e a gyártási folyamatba a terv, mivel sok induló szuperautó-vállalat korábban nagy ígéreteket tett, de nem sikerült teljesíteniük. 

Az Aspark azonban bebizonyította, hogy a kételkedők tévedtek. Tavaly a Dubai Nemzetközi Autószalonon debütált az Aspark elektromos hiperautójának széria változata, most pedig az első példányok készen állnak az ősszel történő vevői szállításra.

A nyár folyamán az Aspark Owl-t a Misanói versenypálya adott otthont a tesztelésnek Olaszországban, ahol mindössze 1,72 másodperc alatt sikerült elérnie a 100 km/h sebességet a közúti Michelin Pilot Sport Cup 2 gumiabroncsokkal. 

©Aspark

A 4 szinkronizált elektromos motor, amelyek 2012 lóerőt (1480 kW) produkálnak, az Owl egy egyedülálló akkumulátorcsomaggal rendelkezik, akár 450 km-es hatótávolságig. A maximális sebesség 400 km/h.

A “Bagoly” magassága 99 cm: valószínűleg a legalacsonyabb közúti legális elektromos autó a világon.

A hiperautó csaknem háromszor nagyobb erővel rendelkezik, mint egy Formula-E autó, illetve kétszer nagyobb erőt produkál, mint a Forma-1 autók.

A motor forgásának a világon a leggyorsabbnak kell lennie, hogy elérje ezt a rekordidőt, így 15000 fordulat/perc sebességgel is elbír az autó.

Hihetetlen ugye? Villámgyors az Aspark Owl!

©Aspark

“Nagy megtiszteltetés, hogy az Aspark elsőként jelentette be ezt a rekordidő alatt elért eredményt. Amikor először meghirdettük ezt a projektet, senki sem hitte, hogy meg lehet valósítani: igaz, hogy nincs hosszú múltunk, de most bemutathatjuk az első japán elektromos hiperautót “- mondta Yoshida, az Aspark vezérigazgatója. 

“Víziónk, készségeink és mérnöki képességeink bizonyítéka. Ezt tesszük az Asparkban: más perspektívával gondolkodunk, és új, vitathatatlan területeket fedezünk fel, a körülményektől függetlenül.”

©Aspark

“Nagyon várjuk, hogy az Owl eljusson első vásárlóinkhoz: teljesen más szintű vezetést és gyorsulást tapasztalhatnak” – folytatta Yoshida. 

“Nagyon sok erőforrást és mérnöki munkát fordítottunk a projektre, és az Aspark még ennél is tovább megy, hogy folyamatosan növekedjen és hihetetlen gépeket és termékeket szállítson az ügyfeleknek a világ minden tájáról” – mondta Yoshida.

©Aspark

Forrás: asparkcompany.com

Minden vélemény számít:

A chicagói 7-ek tárgyalása első filmelőzetes – a főszerepben Sacha Baron Cohen

Cobra Kai 3. évad: megjelenés, cselekmény és minden, amit tudnod kell!