in

Mátrix 4: a Wachovski-testvérek készülnek a folytatásra!?

Úton a kultikus filmtrilógia negyedik epizódja, amit a korábbi híresztelésekkel ellentétben a Wachovski-testvérek fognak rendezni – mondta el Chad Stahelski, aki Keanu Reeves dublőreként szerepelt a Mátrix első három részében.

Korábban szóba került az ikonikus mozi folytatása, ám akkor még úgy tűnt, hogy a testvérpár nem vállalja a negyedik részt.

Örülök, hogy Wachovskiék nem kizárólag a Mátrix filmek készítésében vettek részt, így más alkotásokkal is elkápráztathattak minket – nyilatkozta Stahelski a Yahoo Movies UK-nek. – A Mátrix azonban olyan kultikus mozi, amiben minden filmes szeretne részt venni. Ha a negyedik rész csak megközelíti az előző három szintjét, nekem elég egy telefonhívás és ott is vagyok.

Keanu Reeves: Csak akkor játszom, ha Wachovskiék jönnek

Chad Stahelski és Keanu Reeves

Keanu Reeves újságírói kérdésre megerősítette: abban az esetben ölti magára újra Neo hosszú kabátját és napszemüvegét, ha a Wachovski-testvérek írják és rendezik.

Chad Stahelski ugyan nem biztos benne, hogy a testvérpár mindkét tagja rendezőként is megjelenik-e az alkotásban, de meggyőződése, hogy együtt dolgoznak a folytatáson.

Ebben a megvilágításban ajándék lenne a számomra Neo szerepét eljátszani – reagált Reeves.

A 20 éve bemutatott Mátrix kapcsán a színész elmondta, hogy ennyi idő elteltével érzelmileg is nehéz lenne belekezdeni egy ekkora ívű mű folytatásába. Fel kell venni újra a fonalat, hitelesen kell bemutatni, hogy mit történt a karakterekkel, hogy érzik magukat, mi jár a fejükben, miként változott a kinézetük. Hiszen ha tetszik, ha nem, 20 év alatt alaposan megváltoztunk.

A harmadik, Mátrix – Forradalmak epizód óta is idestova 14 év telt el. Ettől függetlenül azt mondhatom, hogy az emberek meghalnak, de a történeteik tovább élnek – jegyezte meg sokat sejtetően a színész.

Mit gondolnak a Reeves rajongók?

A Mátrix-fanatikusok kitörő örömmel fogadták a hírt a kultikus sci-fi folytatásáról. A trilógia szerelmesei egyetértenek Reeves szavaival abban, hogy az új részt kizárólag a Wachovski-testvérek írhatják és rendezhetik. Véleményük szerint méltatlan lenne a filmhez, ha új személyre-személyekre bíznák egy ilyen monumentális történet gondozását.

A Mátrix teljes világát ők találták ki, ők alkották meg. Neo személyétől a levakarhatatlan Smith ügynökön át Morpheus karakteréig minden a testvérek fejéből pattant ki, így teljesen nyilvánvaló, hogy a folytatás is az övék. Csalódottak lennénk, ha ez nem így történne – vallják a rajongók.

Tény, hogy ilyen nyomás alatt keresve sem találnának olyan író-rendező párost, akik jószívvel elvállalnák a negyedik rész megalkotását. Érdekes ugyanakkor, hogy bár a Mátrix 4-ről semmiféle hivatalos bejelentés nem látott napvilágot, a fanatikusoknak mégis elég volt néhány elejtett szó, és úgy bolydultak fel, mint egy megzavart méhkas.

Chad Stahelski és Keanu Reeves szavai után kicsivel később már szárnyra kaptak a prekoncepciók és találgatások a történet folytatását illetően. Egyesek szerint a megismert sztori ott folytatódik, ahol a trilógia befejeződött, mások szerint előzményfilmet láthatunk majd a mozivásznon.

Izgalmas idők várnak a Mátrix trilógia fanatikusaira. Noha a nyilatkozatok igazán reményt keltők, érdemes kellő higgadtságot tanúsítani a Warner Bros Filmstúdió hivatalos bejelentéséig. Láttunk ugyanis már karón varjút, és fiókban maradt forgatókönyveket.

 

Minden vélemény számít:

Dolgok, amelyeket mindenképpen hagyj ki vagy törölj az önéletrajzodból!

4 keveset ugató, csendes kutyafajta