in

Már saját háttereket is használhatsz a Google Meet videókonferenciák alatt!

A Google a legutóbbi blogbejegyzésében bejelentette, hogy már saját hátterek is beállíthatók a Meet videókonferenciái alatt.

Ha a Chrome böngészőt használod, akkor már működik az újítás, ráadásul nem csak az amerikai cég saját Chrome OS operációs rendszere alatt, hanem Windows-on és Mac-en is.

Mobil eszközökön még kicsit várni kell, de hamarosan ott is élesedni fognak a saját hátterek.

Az újdonság aktiválásához nem kell letölteni extra bővítményt, egyszerűen csak ki kell választanod a neked tetsző képet. Ehhez felhasználhatod a saját gyűjteményed vagy a Google által biztosított kollekciót.

©Google

Ez utóbbiban amúgy egészen meglepő elemekre bukkanhatsz, a szokásos tájképek mellett művészi rajzok, de komplett irodabelsők is megtalálhatók.

A Google tájékoztatása szerint egyes felhasználóknál még nem biztos, hogy működik a funkció, de legkésőbb néhány héten belül mindenhova eljut.

Ha nálad is ez a helyzet, akkor nincs más teendőd, mint rendszeresen ellenőrizni az egyedi hátterek beállításának megjelenését.

Az amerikai cég fejlesztése már jó ideje várható volt, mivel a riválisok, mint a Microsoft Teams vagy a Zoom már régóta használnak saját háttereket.

Mindhárom szolgáltató erőteljesen fejleszti a saját platformját, mióta a koronavírus miatt egyre többen kényszerülnek home office-ba, illetve a gyerekek számára sok helyen kötelező lett az otthoni oktatás.

A Google CEO-ja legutóbbi beszámolójában kitért az eredményekre is, eszerint az utóbbi időszakban a Meet napi 235 millió meetinget vezényelt le, 7,5 milliárd videóhíváson keresztül.

Forrás: workspaceupdates.googleblog.com

Minden vélemény számít:

Vajon iható-e a Hold vize?

A The Mandalorian második évadja nem okoz csalódást a rajongóknak!