in

Lukyanuk nyerte a portugál rally-t – Ifj. Érdi Tibor volt a legjobb az ERC2-ben!

©FIA ERC

Az orosz esőmesterek, Alexey Lukyank és Dmitrij Eremeev izgalmas győzelmet arattak a Rally Fafe Montelongon, miután a portugál FIA rali Európa-bajnokság drámai véget ért mindössze 4,7 másodperces különbséggel az élen járó versenyzők között.

Lukyanuk a Pirelli gumikkal felszerelt Citroën C3 R5-ös autójával viszonylag kényelmes győzelemhez jutott változékony időjárási körülmények között, a szombati napon.

A 2018-as ERC-bajnok az esős vasárnapi záró szakaszon végig jól tartotta magát, hogy másodszor is nyerjen az idei Európa-bajnokságon és közben növelje előnyét a bajnokságban.

“Furcsa dolog volt tőlem, az én hibám volt, megpördültem” – mondta Lukyanuk. – Kézifékkel indítottam a kanyart és kezdetben nem csúszott az autó megfelelően, így még egy kicsit meghúztam és hirtelen kipördültünk.“ 

“Az utolsó szakaszon jó munkát végeztünk annak ellenére, hogy hatalmas eső volt egyenesen a rajtvonaltól kezdve. Büszke lehetek magamra, boldog vagyok. Nagyon köszönöm a csapatomnak a remek autót és a nagyszerű munkát, valamint a Pirellinek a remek gumikat.” 

©FIA ERC

Ifj. Érdi Tibor két szakasz kivételével az ERC2-ben volt a leggyorsabb és fölényes diadalt aratott, második napon is. 

“Ez két rally versenyből két győzelem, így tökéletesen indul számomra a verseny” – mondta Ifj. Érdi. “Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a versenyt és nagyon keményen dolgoztunk a rali előtt a csapatommal, hogy jó autót és jó felkészülést érjünk el.” 

“Megvan a második győzelem, és ennek nagyon örülünk. Fontos volt, hogy minél több szakaszt nyerjünk és hogy megnyerjük az egyes szakaszokat, hogy minél több pontunk legyen. Az elmúlt év Magyarországon nem volt jó verseny számomra, de igyekszem nem úgy gondolni rá, mint egy hazai rallyra.”

A magyar pilóta a jövő hónapban megrendezésre kerülő hazai rangadójára indul, ahol komoly küzdelemre számíthatunk, hiszen Zelindo Melegarival a bajnokság első helyén állnak pontegyenlőséggel. 

Forrás: fiaerc.com

Minden vélemény számít:

A full elektromos Porsche 911 koncepció tölti magát menet közben!

Milla Jovovich a nagy fegyvereket preferálja az első ‘Monster Hunter’ Akció-Fantasy filmelőzetesben!