in

Kutyanevelési tippek állatbarátoknak

Napjainkban már egyre többen döntenek úgy, hogy kutyát szeretnének. Az egyik legnépszerűbb háziállatról van szó, amely sokak életét boldoggá teszi, azonban vannak bizonyos szabályok, amelyeket a nevelés során ajánlott betartani.

A kutyanevelés nem egy bonyolult dolog, csak vannak olyan szabályok, amiket be kell tartani. Mivel napjainkban már nagyon sokan tartanak kutyát a lakásban, ezért az egyik legfontosabb feladat, hogy rá kell szoktatni a szobatisztaságra. Természetesen erre az a legjobb megoldás, hogy naponta legalább háromszor levisszük sétálni.

Mivel nekik sem természetes, hogy a saját vackukba piszkítanak, ezért a szobatisztaságra való nevelésben a kutyák ösztöneire is számíthatnak a gazdik.

A kutyák nevelésében nagyon fontos az időzítés

Fontos az időzítés és a figyelem ugyanis, ha a rendszeres táplálkozásra akarjuk nevelni, akkor előre meghatározott időpontokban, pontosan kell etetni és az ételek után eltávolítani a maradékot. A kiskutyák például szívesen tanulnak és van néhány egyszerű gyakorlat, feladat, amiket már korán el lehet kezdeni gyakorolni.

A tanítás során nagyon fontos a jutalmazás is, mivel ez segít abban, hogy gyors és sikeres legyen a folyamat. A fontosabb vezényszavakat, mint például: ül, marad, fekszik, érdemes minél hamarabb megtanítani nekik, kifejezetten a városi kutyatartóknak.

Mivel egy olyan kutyát, amelyik gyakran járkál autók, emberek között, több impulzus ér és több mindenre kell figyelnie. Hogyha elterelődik a figyelme és olyan dologra készül, ami nem megengedett akkor jó, ha hallgat a gazdi által kimondott vezényszóra.

A kutyanevelésnek nagyon sok ága-boga van és manapság már rengeteg elmélettel találkozhatunk, azonban a legfontosabb a kutya és a gazdi közti szeretet és bizalom, mivel ezek nélkül nem működhet jól a kapcsolat.

Minden vélemény számít:

Honnan indult a szerelemlakatok hagyomány

Honnan indult a szerelemlakatok hagyomány?

A paradicsom élettani hatásai