in

Különleges vizuális túra a Föld legszebb kanyonjairól

Az utazást egyelőre szüneteltetned kell, a kialakult koronavírus járvány miatt elszigeteltség és karantén fogad a mindennapjaidban, de szerencsére az elszigetelődést enyhíthetik a Föld körüli vizuális kalandozások.

A kanyonok a természet lélegzetelállító csodái

Fedezd fel a világ legkülönlegesebb és legszebb kanyonjait egy vizuális túra alkalmával, amely betekintést nyújt a geológia fantasztikusan szép világába. Virtuális barangolásunk 5 kontinens csodaszép kanyonjait mutatja be, amelyek garantáltan bakancslistás látványosságok.

Patkó kanyar (Horseshoe Bend): Grand Canyon Nemzeti Park, Colorado folyó

A fotósok és a turisták számára rendkívül népszerű Horseshoe Bend, az egyik legszebb arizonai látványosság. Nem meglepő, hogy ez a fantasztikus táj az elmúlt években egyre zsúfoltabbá vált a közösségi média népszerűsége miatt. A képen látható kilátáshoz 2,5 kilométeres göröngyös gyalogtúra vezet, de a lélegzetelállító látvány miatt megéri a fáradozás.

Waimea kanyon: Kauai, Hawaii

A „Csendes-óceán Grand kanyonja” néven is ismert Waimea kanyon a gyönyörű Hawaii Kauai szigeten található. 16 kilométer hosszú és csaknem 1 kilométer mély. A Waimea kanyon a Wai Mountaleʻale-hegyről kapta a nevét, amely a Föld egyik legcsapadékosabb helye és az itteni heves esőzések alakították ezt a hatalmas kanyont az évszázadok során.

Verdon Gorge: Provence, Franciaország

Ez a folyó kanyon Franciaország délkeleti részén található és az ország egyik leginkább lélegzetelállító helyének tekintik. 25 kilométer hosszú és helyenként akár 800 méter mély is lehet. Az egyik legcsábítóbb jellegzetessége a smaragdzöld víz, mely a Verdon folyótól származik.

Colca Canyon: Peru

Peru harmadik leglátogatottabb turisztikai célpontját évente több, mint 120 000 turista látogatja. Ez a lenyűgöző kanyon a világ egyik legmélyebb kanyonja, ugyanis 3200 méter mély és 70 kilométer hosszú. Ennek a varázslatos kanyonnak az élénk színei és az inkák előtti története miatt méltó a bakancslista dobogós fokára.

EZT IS OLVASD EL: 7 ok, amiért Tenerife nem hiányozhat a bakancslistádról

Fish River Canyon: Namíbia

Namíbia déli részén fekszik a Fish River szurdok, amely az egész Afrikai kontinens legnagyobb kanyonja. Egy hatalmas, 160 kilométer hosszú szakadékokkal körülölelt tájjal büszkélkedhet, amely Namíbia második leglátogatottabb turisztikai látványossága. Bizonyos pontjain akár 27 kilométer széles és 550 méter mély.

Antilop-kanyon (Antelope Canyon): Arizona

Ez az érdekes nyílású kanyon, mely a Navajo földön található az egyesült államok délnyugati részén, valóban az anyatermészetnek egyik leglátványosabb műalkotása. Az Antilop-kanyon Navajo neve azt jelenti, hogy „a hely, ahol a víz folyik a sziklák között”. A Navajo homokkő tulajdonságai lélegzetelállítóak és az élénk színek egyszerűen felülmúlhatatlanok.

Taroko-szurdok: Tajvan

A Taroko-szurdok nagyjából 20 kilométer hosszú és Tajvan keleti partja közelében helyezkedik el. A Taroko Nemzeti Park első számú látványossága, amelyet a Liwu folyó “faragott” természeti csodává. 

Minden vélemény számít:

5 pozitív személyiségjegy, amelyek segíthetnek a jó állás megszerzésében!

Így néz ki vizuális effektek előtt és után a Terminátor: Sötét végzet