in

Kína új elektromos autója úgy néz ki, mint a Rolls-Royce és a Tesla szerelemgyereke!

©Hongqi

A Hongqi cég, amely korábban pimaszul lemásolta a Rolls-Royce Cullinan-t, most ismét előbukkant.

©Hongqi

Annak ellenére, hogy azt is bebizonyította, hogy képes saját terveivel előjönni a luxus limuzinjával és az őrült elektromos hiperautójával, most ismét egy “innen-onnan összeszedett” modellel jelentkezik.

A cég új modellje egy kicsit kevésbé nyilvánvalóan mások munkájának másolata. E-HS9-nek hívják és ugye a név első betűje nyomra vezet minket, hogy pontosan mi is hajtja. 

©Hongqi

Ez az új luxus SUV egy elektromos motorral rendelkezik minden tengelyen és két változatban lesz kapható: az egyik a 215 lóerővel és 258 Nm nyomatékkal jön, míg a másik 328 lóerővel és 332 Nm nyomatékkal rendelkezik.

A kevésbé erős változat akkumulátor 460 kilométeres hatótávolsággal rendelkezik, míg a kicsivel erősebb testvére 510 kilométerrel.

Viszonylag gyorsnak is modható a kínaiak új elektromos autó modellje, mivel ez a csúcsmodell 4 másodperc alatt eléri a 100 km/h-t. 

©Hongqi

Természetesen vannak olyan elektromos autók, amelyek a felére csökkenthetik ezt az időt, de ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy ez egy luxus SUV. 

Ahogy az egy luxus járműhöz illik, három digitális kijelző, rengeteg magas színvonalú bőr borítás és fa, illetve alumínium díszítéssel érkezik. 

Sokban hasonlít más márkák piacvezető modelljeire, de mégis van néhány egyedi pontja, amely kiemelkedik. 

©Hongqi

A kristály sebességváltó kar gombja egyértelműen egy kiemelkedő részlet, de a  világítás panelek is egy szép gondolat a tervezőktől. 

Az árképzést illetően látszik a luxus kategória besorolása az autónak, ugyanis 550.000 jüan – 80,670 dollár – az alap verzió és 750.000 jüan – 110,000 dollár – a nagyobb testvére. 

Forrás: carscoops.com

Minden vélemény számít:

2021 karácsonyára érkezik a Matrix 4! Minden, amit eddig tudunk a Matrix legújabb részéről!

Mi az a fekete lyuk és miért annyira veszélyes a közelében lenni?