in

Japán egy 18 méter magas sétáló Gundam robotot épít!

GUNDAM FACTORY YOKOHAMA

Január óta folyamatban van egy hatalmas Gundam robot építése – egy ázsiában népszerű fiktív robot, amely 1979 óta mintegy 50 TV sorozatban és filmben jelent meg, nem is beszélve egy sor videojátékról és mangáról. 

A kicsivel több mint 18 méter magas Gundam robotot képtelenség lesz nem észrevenni a Tokiótól délre fekvő Yokohama kikötőnél, ahol egy egész évig fog otthont kapni a szerkezet.

Noha a világjárvány világszerte leállította a különféle építési projektek terén elért haladást, a Gundam projekt tovább folytatta a munkálatokat. Az alábbi videóban, amelyet Michael Overstreet töltött fel, megnézheted az első séta tesztet.

A videóban megfigyelheted, ahogy a munkások felkapaszkodnak a robotra egy daruval, miközben az óriási Gundam robot felemeli és leteszi a lábát és elforgatja hatalmas törzsét. A megjelenés alapján az egyetlen dolog, ami jelenleg még hiányzik, a fej.

Miután elkészült, a robot hihetetlen 24 fokos elfordulási szögre lesz képes, ami azt jelenti, hogy ez a dolog képes lesz járni. Az egész szerkezet kb. 25 tonnát fog nyomni. Ez valójában elég könnyűnek mondható, figyelembe véve, hogy milyen nehéz lehetne, ha a mérnökök nem csökkentették volna a minimálisra a súlyát.

A súlyhatékonyság a gondos mérnöki és tervezői munkának köszönhető, amint azt a Gundam Factory Yokohama videóinak sorozata vázolja. 

Elképesztő teljesítményt nyújtanak a munkások, akik tervezték, építették és összeszerelték Gundamot. A kéz, a fém ujjhegyétől a csukló csatlakozási pontjáig kb. 2 méter.

Jun Narita, a formatervezési vezető elmagyarázza, hogy az anyag- és motorfajtákra vonatkozó különleges szempontokat is figyelembe vették, különben csak az egyik kéz akár 600 kilogrammot is nyomhatna a mérlegen.

GUNDAM FACTORY YOKOHAMA

A Gundam Factory Yokohama frissítette a weboldalát, hogy közzétegye a különleges esemény néhány részletét, amelynek állítólag ebben a hónapban kellett volna megtörténnie, de a járvány  aggodalmak miatt ezt lemondták.

Azonban az internetnek köszönhetően a rajongók lehetőséget kapnak arra, hogy bepillantsanak Gundam első lépésének a pillanatiba.

Forrás: gundam-factory.net

Minden vélemény számít:

Hivatalos – Újabb versenypályák csatlakoznak a Forma 1 idei naptárához!

Gondoltad volna? Íme 4 fantasztikus szuperautó, amely a világjárvány alatt debütált!