in

Itt a vadonatúj Mercedes-Benz EQC 4×4² elektromos luxus terepjáró!

©Mercedes-Benz

A Ford Mustang Mach-E sebességének hóban történő tesztelésétől kezdve, a Rivian R1T kisteherautóig, amely a kemény terepen hódított, az autógyártók elkötelezett feladata, hogy bizonyítsák az elektromos autó is ugyanolyan tartós és képes kiemelkedő teljesítményt nyújtani a terepen, függetlenül a körülményektől.

©Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz EQC 4×4²-es egy elektromos luxus terepjáró, amely magabiztosan tud terepen haladni, ami akkor válik világossá, ha megnézzük annak nagyított kialakítását.

Az óriási kerekeket nehéz figyelmen kívül hagyni, csakúgy, mint a megemelt felfüggesztést, amely az EQC 4×4²-t közel nyolc collal magasabbra emeli, mint a hagyományos EQC

©Mercedes-Benz

A hasmagasság és a talajmélység is körülbelül 5,9 collal nőtt. Ezeket a számokat több kapcsos úgynevezett portáltengelyek megvalósításával érték el, így a kerekek sokkal alacsonyabban helyezkednek el, mint a tengely középpontja.

Az egyébként csendes elektromos autó saját hangzásképpel rendelkezik, ahol a különféle hangok hallható visszajelzést adnak a sofőrnek a rendszer elérhetőségéről és a parkolásról, ugyanakkor érzelmesebb vezetési élményt nyújtanak. 

©Mercedes-Benz

Ezt a rendszert olyan tényezők befolyásolják, mint a sebesség és a gázpedál helyzete. Ezen kívül van egy külső zajgenerátor és a fényszórókat is külső hangszóróként használják, úgynevezett “lámpa hangszórók”.

Az új EQC 4×4² a Mercedes-Benz 4×4² család harmadik tagjává válik a G500 4×4² és az E400 All-Terrain 4×4²-et követően.

©Mercedes-Benz

“Az EQC 4×4² megmutatja, milyen élvezetes lehet a fenntartható mobilitás” – mondta Markus Schafer, a Daimler AG és a Mercedes-Benz AG igazgatóságának tagja.

Az off-road rajongók, akik a hajnali órákban indulnak az EQC 4×4²-be, gyakran a legeldugottabb területeken, nem fogják felébreszteni a tábor többi kalandorát  vagy a természetet zavarni, a terepjáró csendes erőátvitele miatt. 

Bár egyelőre csak tervezési szinten beszélhetünk az autóról, remélhetőleg az utakon is láthatjuk hamarosan.

Minden vélemény számít:

Alonso tesztelt és nyilatkozott – A Renault-nak „megvan minden hozzávalója egy jó 2021-es évhez”

A The Kid Detective filmelőzetesben Adam Brody vezeti a meglepetésekkel teli nyomozást!