in

Itt a vadiúj Nintendo Game & Watch

©Nintendo

Soha nem látott mértékben pörög a videojátékok piaca, a Sony nemrég dobta piacra a PlayStation 5-öt, a Microsoft pedig az Xbox Series X-szel és Series S-szel erősít.

A fejlődés folyamatos, az új gépekben már olyan dolgokkal találkozhatsz, mint a ray-tracing vagy a gyors működésű SSD modulok.

Eközben a Nintendo sem maradt tétlen, és november elején bemutatta a Game & Watch legújabb verzióját, ami gyakorlatilag egy óra, amin Super Mario-t is játszhatsz.

Nem tévedés, a Nintendo felújította az 1980-as évek legendás készülékét, és a retró hullámot meglovagolva, csak kicsit változtatott rajta.

©Nintendo

A Game & Watch

Az első Game & Watch elektronikus játékokat 1980-ban vezette be a Nintendo, és egészen 1991-ig a piacon tartotta, folyamatosan megújuló hardverrel.

A klasszikussal, ha nem is játszottál, biztos láttad már. A közepén egy kis kijelző található, a bal és jobb oldalán egy-egy gombbal, melyet kiegészítenek az apróbb nyomógombok a bekapcsoláshoz és a módváltáshoz.

Ez a klasszik kinézet módosult az évek alatt a jól ismert Nintendo-megjelenésre, ahol bal oldalt egy kereszt alakú, négy irányban mozgó kontroller kapott helyet, jobb oldalt meg a néhány extra gomb.

Pont ugyanígy néz ki a vadiúj Game & Watch is, amely három beépített játékot kapott. Az első a Super Mario Bros., a második a Super Mario Bros. 2: The Lost Levels, a harmadik pedig a Balls, amelyben most Mario kapdossa el a labdákat.

A beépített digitális óra 35 féle animációt rejt magában, ahol Mario-n kívül a barátai is feltűnnek. A mindössze 60 grammot nyomó kis készüléket USB-n keresztül lehet tölteni, a nagyjából 8 órás játékidőt követően 3,5 óra szükséges a maximális töltöttség eléréséhez.

Forrás: theverge.com

Minden vélemény számít:

Itt a teljesen elektromos új Ford E-Transit

Vajon megértik-e az idegenek a nekik küldött üzenetet?