in

Itt a teljesen elektromos új Ford E-Transit

©Ford

Az egyik legismertebb furgon, a Ford Transit most teljesen elektromos változatot is kap a kisteherautó gyártótól.

©Ford

A 2022 elején piacra kerülő elektromos autó valóban zéró emissziós lesz, és olyan járműveknek lesz a konkurenciája, mint a Citroen e-Relay, a Mercedes eSprinter, a Peugeot e-Boxer, a Renault Master Z.E. és a Volkswagen e-Crafter.

Főleg városi használatra készül

©Ford

Ahogy a fent említett versenytárs modellek, úgy az E-Transit elektromos autó is elsődlegesen a városi használatra készül.

A 67 kWh-ás akkumulátora 350 km-es hatótávot tesz lehetővé, melyet a háromfázisú, 11 kW-os árammal 8 óra alatt lehet feltölteni.

A gyorstöltő ennél sokkal többet tud, az akár 115 kW-os árammal fél óra alatt fel lehet vinni az akku töltöttségét 15-ről 80%-ra.

©Ford

Az E-Transit elektromos autó egy 265 lóerős elektromotort kapott, melynek csúcsnyomatéka 430 Nm körül alakul, ezzel igencsak fürge szállítóeszköz vásárolható meg az amerikai gyártótól.

A Ford ezt nem is rejti véka alá, a nyilatkozatai alapján az európai piac legerőteljesebb furgonját akarták kifejleszteni.

A gazdaságos üzemeltetést többféle használati profil segíti, az Eco Mode például beleavatkozik a gyorsításba, a váltásokba, illetve a légkondícionálást is optimalizálja, ezzel 8-10%-kal többet tud kihozni az akkukból.

©Ford

A Ford mérnökei az akkupakkot ügyesen elrejtették a padlóba, ezért ez a modell ugyanakkora, több mint 15 köbméteres pakolható résszel rendelkezik, mint a dízel Transitok.

A Ford 25 féle változatban szállítja az elektromos autót az európai piacra, így a jövőben biztosan te is egyre több E-Transittal találkozhatsz az utakon.

Forrás: drivingelectric.com

Minden vélemény számít:

Jön az Űrhadosztály (Space Force) második évada a Netflixre!

Itt a vadiúj Nintendo Game & Watch