in

Ismerd meg a NASA és a SpaceX első űrhajósait, akiket hamarosan Floridából lőnek fel!

A NASA űrhajósai, Robert Behnken és Douglas Hurley az évtized legnagyobb űrrepülési eseményén fognak részt venni. A két űrhajós a SpaceX Crew Dragon űrhajóján indulnak Föld körüli pályára, hosszú évek után először, Amerikai földről. 

Most indulásuk valószínűleg nagyon másképp fog kinézni, mivel a COVID-19 világjárvány továbbra is megragadja a világot és az Amerikai nemzetet is. Az a felvillanyozott légkör, amelyre számítottak, valószínűleg hiányozni fog ezen a monumentális repülésen, mivel a NASA is arra sarkallja a nézőket, hogy figyeljék a fellövést otthonról.

Annak ellenére, hogy a hangulat eltérő lesz a hagyományostól, Hurley és Behnken a régóta együttműködő kollégák és barátok továbbra is a történelmi pillanat előkészítése érdekében szorgoskodnak, ami május 27-én lesz. 

EZT IS OLVASD EL: Új időszámítás az Amerikai űrkutatásban – ismét űrhajót küldenek a világűrbe Amerikai földről!

Ők ketten lesznek az első utasok, akiket a SpaceX valaha az űrbe indított, és ők is az első emberek, akik az Űrhajózási program 2011 vége óta indítanak Föld körüli pályára az Egyesült Államokból. 

A NASA szinte összes űrhajósa az elmúlt évtizedben orosz rakétákkal repülhetett Kazahsztánból a világűrbe, de a NASA-val fenntartott partnerségnek köszönhetően a SpaceX elindítja az ügynökség floridai űrhajósainak repülési programját a Crew Dragon segítségével.

Mindketten már kétszer repült az Űrhajóval és együtt közel 1400 órát töltöttek az űrben.

Forrás: theverge.com

Minden vélemény számít:

Így néz ki vizuális effektek előtt és után a Terminátor: Sötét végzet

Mikor van Pünkösd és miért ünnepeljük?