in

Íme néhány a világ legfurcsább férfias munkahelyei közül!

A munkavállalás világában valószínűleg már mindenki találkozott olyan helyzettel, ami ellentmondott a várakozásoknak és egészen különleges kihívásnak számított.

Természetesen ez nem csak pozitív értelemben igaz, hanem negatívban is. Akadnak azonban olyan állások is, amelyek egészen egyszerűen jellegükből adódóan különlegesnek, sőt, furcsának tűnhetnek. Cikkünkben most ezekből igyekszünk néhányat sorra venni.

Sminkes és öltöztető a halottak számára

A munka nem igazán a férfias munkák közé tartozik bár viszonylag sok a férfi sminkes is. A munkakör létéről mindannyian tudunk, ha nem máshonnan, akkor Bruce Willis Jól áll neki a halál. /Death Becomes Her/ című filmjéből.  Saját magunkról tulajdonképpen elképzelni sem tudjuk, hogy valaha ilyen területen vállaljunk munkát. Tény pedig, hogy akadnak, akik ezt a feladatot is ellátják.

A temetések előtt kerül sor a holttest sminkelésére, a hajformázásra és felöltöztetésére, melyek együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy a rokonok és családtagok a megfelelő formában lássák viszont szerettüket, és mondhassanak végső búcsút neki.

A szokásos kozmetikus munkakörnél többet lehet keresni ilyen módon, bár tény, hogy nagyobb körültekintés és felelősség is társul a feladatokhoz.

Cirkuszi farkasember

A farkasember sztorijával nem csak a filmvásznon találkozhatunk, hanem akár élőben is. Számos olyan társulat és cirkusz létezik, amelyek különleges fellépőket keresnek és alkalmaznak, megcélozva ezzel a minél nagyobb érdeklődést.

Így történt, hogy a Circus of Horrors 2013-ban hirdetésben keresett olyanokat, akik nagymennyiségű természetes szőrzettel rendelkeznek. A küldetés nem volt egyszerű, de mint bebizonyosodott, csak sikerült olyan találni, aki az elvárásoknak megfelelőnek bizonyult.

Jesus Aceves, mexikói fellépő hetente 500 fontot keresett munkájával, és bár már több cirkusz porondjához volt szerencséje, de ez esetben ő maga is úgy vélte, kicsit őrült munkát tudhat magáénak.

Gyűjts golflabdákat!

Igen, létezik ilyen munkakör, és Scott Phillips nevéhez köthető az. 2004-ben indította vállalkozását, mely a golfpályákon szerteszét heverő labdák összeszedését, majd értékesítését tűzte ki céljául. Búvárokat is alkalmaznak a fent említett célból, de a szárazföldi munkavégzésre is rendszeresen keresnek világszerte munkaerőt. A friss levegő garantált munkaidőben.

Állateledel-tesztelő

Sokan vagyunk, akik gyerekkorunkban megkóstoltuk a különféle állateledeleket pusztán kíváncsiságból. Akkoriban talán nem is gondoltuk, hogy tulajdonképpen létezik ilyen munkakör is. Az állateledel-tesztelők nem csak szaglás, de ízlelés útján is meggyőződnek arról, hogy a szupermarketek polcain sorakozó eledelek megfelelnek a feléjük támasztott követelményeknek.

Miként egy szakember nyilatkozott a témában, a kutyák általában élvezik az összes eléjük kerülő ételt. A macskáknál már más a helyzet, ugyanis ők az aromákra jobban reagálnak, mint a kutyusok.

Különleges munkakörökkel hazánkban is szép számmal találkozhatunk, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan nem szívesen választják az ilyen extra megoldásokat. Tény és való, hogy az emberek többsége által furcsának vélt munkakörök gyakran ijesztőek lehetnek, vagy undort keltenek, s mint ilyenek, nem túlságosan vonzóak a munkavállalók számára.

Fontos azonban tudni, hogy az ilyen lehetőségek általában jobban fizetnek, mintha valamilyen klasszikus feladatkört vállalnánk. Az apróhirdetési portálokon időről-időre találhatunk extrémnek vélt álláshirdetéseket, melyekhez, ha megvan a szükséges személyiségünk, akkor akár meg is találhatjuk benne számításunkat. Érdemes nyitottan gondolkodni, és megadni az esélyt akár olyan feladatoknak is, melyek kihívást jelenthetnek, vagy egyszerűen a megfelelő anyagi biztonságot segíthetnek megvalósítani.

Te is tudsz néhány furcsa szakmát, munkahelyet?

Minden vélemény számít:

Így használd a közösségi média marketinget 2019-ben!

Jóga alapok férfiaknak – a jóga gyakorlatok típusai és alkalmazásuk