in

Ilyen, amikor egy versenyautó gumiabroncsa 300 Km/h-nál felrobban!

Forrás: https://speedsociety.com/

Elgondolkodtál már azon, mi történik, ha egy gumiabroncs normális sebességnél felrobban vezetés közben? Valószínűleg komoly manőverek sorozatára van szükséged, hogy elkerüld a balesetet. 

Na, de mi van akkor, ha mindez egy versenyautóval történik meg csaknem 300 Km/h-nál? Nos, az alábbi videó jól bemutatja, mekkora tapasztalatra és ügyességi érzékre van szüksége a versenypilótának, hogy az élete ne kerüljön különösebb veszélybe ekkora sebességnél.

Ezt a videót eredetileg 5 évvel ezelőtt tették közzé, de úgy gondoljuk, hogy ez továbbra is releváns lehet számodra. Cory Friedman egy Porsche 911 RSR-t vezet, amely elveszíti a jobb hátsó gumiabroncsát, miközben közel 300 Km/h sebességgel halad a Daytona International Speedway versenypályán, a Porsche Club of America 2015-ös októberi versenyén.

A hátsó kamerából látható, hogy a gumiabroncs alapvetően darabokra hullik a nagy sebességtől, ráadásul a hátsó karosszéria nagy részét magával is viszi.

Friedman lenyűgöző, verseny pilótához méltó teljesítményének köszönhetően nem történt komolyabb baleset. Sikerül neki az autót egyenesen tartania, majd a biztonságos területre vezetnie és megvárja, amíg a segítség megérkezik.

A videó tökéletesen bemutatja, hogy a dolgok bármikor és hirtelen rosszra fordulhatnak akármelyik versenypályán és hogy a versenyzőknek mindig felkészültnek kell lenni a váratlan eseményekre. 

Minden vélemény számít:

Emlékszel még? Ezek voltak a 90-es évek legjobb rajzfilmjei

A LEGO ismét nagyot alkotott: Ducati Panigale V4 R