in

Így tervezték a McLaren P1 szuperautót! Érdekes részletek a tervező kommentjével!

McLaren

Hiszed vagy sem, a McLaren P1 már nyolc éves. A 2012-es Párizsi Autószalonon koncepció autóként mutatták be, amely bevezette a nagyközönséget a McLaren modern tervezési filozófiájába. 

Ez a kialakítási filozófia, egyébként a mai napig felismerhető a McLaren összes autóin. A P1 kialakítása nagy kihívás volt, mivel az elkövetkező években ezt a McLarent szerették volna használni a márka képviseletére.

McLaren

Az autó egyik vezető tervezője, Frank Stephenson nemrégiben közzétett egy videót a YouTube-on, amelyben elmagyarázta, hogy ő és csapata hogyan tervezte a P1-et. 

A P1 tervezése és kialakítása a részletekben rejlik

Inspirációt keresett a természetből és rájött, hogy a gyorsan közlekedő állatokat gyorsítja a túlzott anyag hiánya. Tehát ugyanezt tette a P1-el is, csak a legfontosabb alkatrészeket tartották meg a tervezés során. 

Ez a filozófia még az oldalsó tükrökhöz is eljutott, ahol könnycsepp alakú formákat használták, amelyeket a Istiophorus halak farán található uszonyok inspiráltak, hogy csökkentsék a szélzajt.

McLaren

Stephenson felhívja a figyelmet a videóban, a P1-ben szereplő összes apróbb részletre és az alkatrészek kialakítására. Például arra is, hogy a tetőlapátok mikor táplálják be a levegőt az egyes turbófeltöltőkhöz, a McLaren logó alakú fényszórókról és az egyes oldalsó ablak keret elülső szélén található rejtett szívóberendezésekre. 

Forrás: cars.mclaren.com

Minden vélemény számít:

Milyen gumiabroncsokat fognak használni a Forma 1-es csapatok a 2020-as Brit Nagydíjon?

Perez koronavírus tesztje pozitív lett – karanténba vonul és kihagyja a Brit Nagydíjat