in

Honnan tudhatod biztosan, hogy elégedetlen vagy a jelenlegi munkáddal, munkahelyeddel?

Az ideális munkahely megtalálása korántsem egyszerű feladat. Rendszerint több szempontot szoktuk mérlegelni a választásnál, ám az anyagiak sajnos sokszor rákényszerítenek olyan feladatok elvállalására, amelyeket kicsit sem végzünk szívesen.

Vajon honnan tudhatjuk, hogy rossz helyen vagyunk, és kiegyensúlyozottságunk érdekében célszerű lenne váltani? Cikkünkben olyan területeket veszünk sorra, melyek biztosan jelzik a változtatás szükségességét.

Stressz már vasárnap este

Sokan vannak, akik már vasárnap este rettegéssel néznek az előttük álló feladatokra. Míg az iskolás években ez még valamennyire természetesnek mondható a megnövekedett elvárások miatt, addig felnőttként a betöltött pozícióval kapcsolatban ez már korántsem egészséges.

Ha tehát ideges vagy már a hétfő gondolatára is, az biztos jele annak, hogy valójában nem szereted a munkádat.

Számodra értelmetlen értekezletek sorozata

Számos olyan munkakör létezik, melyek esetében időről-időre részt kell venni értekezleteken.

A közös célok és a munka irányának meghatározása ugyan lényeges, de ha minden alkalommal unatkozol az ilyen eseményeken, és azt érzed, ugyanazokat a köröket futjátok le, abból látható, nem sok perspektívát tapasztalsz saját munkád kapcsán.

Nem töltöd ki a munkaidőd

Az anyagiakkal éppen úgy motiválhatóak a munkavállalók, mint például az előrelépés lehetőségével. De vajon miért lehet az, hogy inkább kávézol, vagy kattintgatsz a világhálón, mintsem a feladataiddal lennél elfoglalva? A túl sok munka éppen úgy rossz lehet, mint az, ha egyszerűen nincs mit csinálnod, és ólomlábakon vánszorognak az órák.

Az azonos értékrend hiánya

Nehéz olyan vezetéssel azonosulni, amely nem azonos értékeket tart fontosnak. Ha nem tudod tisztelni a főnököt, vagy egyszerűen nem tekintetsz feladataidra kihívásként, annak a hatékonyság is kárát láthatja. Igazán abban a munkakörben érezheted jól magad, amelyet szenvedéllyel, és ennél fogva kitartóan tudsz végezni.

Utálod a főnökeid, kollégáid

Ha keveset keresel, vagy nem áll hozzád közel a rád bízott feladat, akkor ezek olyan dolgok, melyeken túl lehet lendülni szükséghelyzetben. De ha egyszerűen nem tudod elviselni a téged körülvevő embereket, akkor annak előbb vagy utóbb meglesz a maga böjtje. A legtöbb munkahelyen kénytelen az ember csapatban dolgozni, vagy ha nem is, de legalább a kollegákkal való együttműködés nélkülözhetetlen. A főnökeit szintén nem válogathatja meg az ember, viszont ha úgy érzi, kipécézték, és bármit csinál, az sehogyan sem jó a vezetésnek, akkor lehet, másik munkahelyet lenne érdemes keresni.

Új lehetőségek után nézelődsz

Igen, ez a legbiztosabb jele annak, hogy betelt a pohár, és máshol szeretnéd a jövőben kibontakoztatni képességeid. Az indokok sokfélék lehetnek. Vannak, akik az anyagiakkal elégedetlenek, mások a főnök személye, vagy az együttműködésre képtelen kollégák miatt nézelődnek új lehetőségek után.

Könnyen lehet, hogy nem a végzettségednek és érdeklődési körödnek megfelelő munkát végzed jelenleg, ez pedig sajnos egy idő után taposómalommá teszi még azokat a feladatokat is, amelyek talán nem is terhelnek meg túlzottan.

Mivel életünk jelentős részét töltjük a munkahelyen, ezért korántsem mindegy, hogy miként érezzük ott magunkat, elégedettek vagyunk-e azzal, vagy egyszerűen kínlódásként élünk meg minden munkanapot. Ha ez utóbbi irányába mozdul a mérleg nyelve, akkor bizony célszerű új lehetőségek után nézni. Keresgélhetsz apróhirdetésekben, céges portálokon, de a fejvadász cégek is remek választásnak bizonyulnak. 5 erőteljes jel, amely sürgős munkahelyváltásra utal!

Minden vélemény számít:

7 ok, amiért Tenerife nem hiányozhat a bakancslistádról

Aston Martin Vantage: Megvan James Bond következő autója!?