in

Honnan indult a szerelemlakatok hagyomány?

Honnan indult a szerelemlakatok hagyomány

Azt mindenki tudja, hogy egy végtelen kerítésre kell szerelemlakatot tenni ahhoz, hogy örökké tartson a szerelmünk. De vajon honnan indult ez a hagyomány? Ki találhatta ki, hogy össze lehet lakatolni a szerelmünket?

Annyi lakat látható már a világ összes táján, hogy szinte lehetetlen megmondani, hogy hová tették ki az elsőt. Ám a legenda szerint a szerelemlakatok hagyománya a szerb Vrnjačka Banja városából eredeztethető, ahol is egymásba szeretett egy tanítónő és egy szerb tiszt, de a szerelmük tragikus véget ért.

Régi találkahelyükön helyeztek el egy lakatot, melyet aztán több is követett. Mások azonban úgy tartják, hogy ez egy ősi kínai hagyomány. Annyi azonban biztos, hogy Magyarországon először Pécsett jelentek meg a szerelemlakatok. De ennek az eredete is kérdéses. Sokak szerint a végzős diákok lakatolták ki a szekrénylakatjukat, azonban arról is lehet hallani, hogy az első szerelemlakat magának a városnak szólt.

Ez a történet szerint egy házaspár ideiglenesen költözött Pécsre, de a feleség annyira megszerette a várost, hogy szeretett volna otthagyni valamit, ami hozzá tartozik, és így egy rész mindig Pécsett maradhat. Ez a valami pedig végül egy lakat lett, amelyet egy évvel később még egy követett általa, majd szépen lassan szaporodni kezdtek a lakatok a szerelmesek által. Akárhogy is legyen, az biztos, hogy a lakatolásban a szerelem és a szeretet játssza a legnagyobb kulcsot azóta is.

Bárhol és bármilyen okból is helyezték el az első szerelemlakatot, azt tudjuk, hogy mára már a világ számos helyén lehet lakatolni. Ezek között vannak nagyon híres és kevésbé ismert helyek is. De mindegyikben közös az, hogy tele vannak szerelmesek vágyaival és reményeivel és persze lakatjaival. Az pedig, hogy a lakatok mennyire váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, mindenki számára kiderül idővel.

Minden vélemény számít:

Hogyan tervezzük meg a nászutat?

Hogyan tervezzük meg a nászutat?

Kutyanevelési tippek állatbarátoknak