Hivatalos: Vettel 2020 végén távozik a Ferrari Forma 1 csapatából!

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel elhagyja a Ferrarit a 2020-as F1-es szezon végén, amelyet a csapat meg is erősített.

A 32 éves Forma 1 pilóta távozását ma erősítette meg a Ferrari nyilatkozatában, miután a szerződés meghosszabbításáról folytatott tárgyalások és megegyezések nem sikerültek. Nem egyértelmű, hogy melyik csapatba kerül Vettel, vagy ha szünetet tart-e a sportoló, vagy egyáltalán visszavonul-e, a szerződése azonban 2020-ban véget ér.

A csapat vezetője, Mattia Binotto elmondása szerint, nem volt könnyű a és nem volt egyetlen konkrét ok sem, amely a döntéshez vezetett, kivéve azt, hogy mindkét fél úgy gondolja, hogy  eljött az idő, amikor külön utat kell választaniuk a céljaik elérése érdekében.

EZT IS OLVASD EL: Két új modellt mutat be ebben az évben a Ferrari

A Ferrari által kiadott nyilatkozatban Vettel hozzátette: „A Scuderia Ferrarival való kapcsolatom 2020 végén befejeződik”.

Sebastian Vettel azt nyilatkozta: „Annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjünk el ebben a sportban, minden fél számára létfontosságú, hogy tökéletes harmóniában működjön. A csapat és én rájöttünk, hogy nincs többé igény, hogy együtt maradjunk, így a szezon végén távozom. ”

Vettel hozzátette: „A pénzügyek nem játszottak szerepet ebben a közös döntésben.” 

Noha Lewis Hamilton szerződése is lejár az idén a Mercedes-nél és még nem hosszabbítottak, már régóta kapcsolják a Brit Pilótát a Ferrarihoz, azonban a korai jelentések szerint Carlos Sainz (jelenleg a McLarennél) és Daniel Ricciardo (jelenleg a Renault) versenyeznek a megüresedett helyért.

Forrás: autocar.co.uk

Minden vélemény számít:

A szerkesztő ajánlata:

Vélemény, hozzászólás?