in

Hivatalos – Újabb versenypályák csatlakoznak a Forma 1 idei naptárához!

formula1.com

Azt már megszokhattuk, hogy az idei évben időközönként teszik közzé az F1 naptár dátumait és versenypályáit is.

Nos, most ismét három új versenypálya csatlakozik hivatalosan is a Forma 1 naptárhoz. Az első a már klasszikus és kultikus Nurburgring Németországból, ezt követi az újonc Portimao Portugáliából, majd a Forma 1-es körökben jól ismert Imola következik Olaszországból.

Az autóversenyek király kategóriája 1996 óta először tér vissza Portugáliába, miután a Forma 1-es 2020-as naptára a Portimaoi pályával bővült.

Az Algarve Nemzetközi Versenypálya Portimao-ban az október 23-25 hétvégén lesz az F1 szurkolók látószögében, két héttel a németországi Nurburgring versenyt követően. Itt először rendeznek versenyt a király kategóriának, így izgalmas eseményre számíthatunk.

Egy héttel később, a portugáliai történelmi verseny után, az Imola Autodromo Enzo e Dino Ferrari visszhangzik majd az F1 motorok hangjától, amely kétnapos rendezvény lesz. 

Az Imolai hétvégének pontos formátumáról még nem született megállapodás, de várhatóan csak egy szabadedzés lesz a kvalifikáció és a verseny előtt.

A bejelentés a 2020-as ütemtervben szereplő versenyek számát 13-ra növeli. A 10 versenyt – beleértve egy új Mugelloi versenypályát is – már korábban bejelentették. 

A Forma-1 vezetői azt szeretnék, hogy a felülvizsgált 2020-as szezon 15-18 versenyre korlátozodjon és az Öböl-térségben, december közepén érjen véget.

Forrás: fia.com

Minden vélemény számít:

A McLaren jól szerepelt az első három versenyen és gőzerővel készülnek Silverstone-ra!

Japán egy 18 méter magas sétáló Gundam robotot épít!